More


  FOTOGALERIE. Mândri că sunt moți! Balul Moților, o nouă ediție reușită la Satu Mare

  - Advertisement -

  A XII-a ediție a Balului Moților, eveniment organziat de Filiala Satu Mare a Societății Cultural patriotice ”Avram Iancu”, s-a bucurat de un succes. Manifestarea s-a desfășurat duminică, într-un local din Satu Mare și s-a bucurat de o prezență numeroasă și aleasă.

  Oaspeți de seamă și prezență aleasă

  La evenimentul dedicat ”Crăișorului Munților ” au fost prezenți invitați din țară, din satele locuite de moți din județul Satu Mare, din Cluj și din Alba.

  ”Au fost prezenți președintele Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, prof, Victor Bercea, președintele de onoare al Societății, procurorul magistrat Ioan Bâtea, de la Baia Mare, deputatul Corneliu Olar, președintele Filialei Alba a Societății ”Horea”, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, președintele filialei Carei a Societății ”Avram Iancu”, Rodica Jurj, reprezentanții satelor locuite de moți din județul Satu Mare și anume Gelu, Horea, Scărișoara, Marna, Ianculești. De asemenea, au mai fost prezenți și reprezentanții asociațiilor ”Țara Oașului”, ”Codrenii” și nou înființata asociație ”Uniți pentru Satu Mare”. În total au fost peste 200 de persoane”, a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, președintele filialei județene a Societății ”Avram Iancu”, Mircea Dobra, principalul organizator al Balului Moților.

  Au luat, rând pe rând, cuvântul Victor Bercea, Ioan Bâtea, Doina Feher, reprezentanții asociațiilor invitate, care au apreciat inițiativa de a organiza un astfel de eveniment în memoria celui supranumit ”Crăișorul Munților”.

  Spectacole de excepție
  Buna dispoziție a fost întreținută de Traian și Valeria Ilea, Petrică Mureșan și trupa lui, Maria Luiza Mih, din Maramureș, Taraful ”Moțul” din Horea, județul Alba. De asemenea, a mai fost prezentată muzică folk de către Sorin Bălaj, precum și o scenetă despre viața lui Avram Iancu, prezentată de actorul Sorin Oros.

  De asemenea, fiecare sat de moți din județul Satu Mare a prezentat o scurtă reprezentație artistică.

  ”Aprecierile au fost unanime, că a fost o ediție foarte reușită. Mă bucur că au fost prezente și celelalte asociații din județul Satu Mare pentru că împreună vom putea face lucruri frumoasă, să păstrăm tradițiile, obiceiurile. Anul Centenar să ne prindă uniți în cinstea înaintașilor noștri care au făcut Marea Unire, iar noi trebuie să păstrăm aceste lucruri pe care le-au realizat înaintașii noștri!”, a mai spus Mircea Dobra.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img