More


  Nemulţumiţii partidelor politice

  =

  Procesul de redeşteptare din România capătă noi valenţe în anul Centenarului Marii Uniri. Frământările politice din ultima perioadă de timp nasc atitudini, care încep să consolideze personalitatea mai multor politicieni români. „Nemulţumiţii” din unele partide politice nu sunt de acord cu anumite „practici” unilaterale pe care le întreprind unii lideri, care nu vor să ţină cont de anumite idei şi soluţii pe care le întrevăd colegii de partid. De multe ori, politicieni din Parlamentul României, de anumite culori politice, trebuie să „voteze” în baza unor „hotărâri” imperative, fără ca în prealabil să existe un dialog profesional relaxat între colegii de partid. În acest fel, în unele grupuri parlamentare, dar şi în interiorul partidelor, se nasc tot felul de tensiuni şi discuţii contradictorii „neproductive”, care atrag atenţia presei şi opiniei publice. „Cârtelile” de acest gen creează nesiguranţă şi instabilitate în clasa politică din România, cu consecinţe nefaste asupra luării unor decizii benefice pentru poporul român. Vorba aia, chiar dacă e bună ideea: „ Noi trebuie să votăm CONTRA!”. Asta o fi „lupta împotriva Corupţiei ?”. Aşa trebuie să arate tânăra Democraţie din România ?

  Dialogul ideilor susţinut de liderii partidelor ar putea preveni sau dezamorsa eventualele tensiuni, care ar degenera în tensiuni sterile şi din cauza unei comunicări defectuoase. Ideile bine argumentate, ancorate în realităţile priorităţilor româneşti, ar trebui să primeze în amendarea sau definitivarea unor legi. Acestea ar fi replicile puternice, care pot anihila speculaţiile de orice natură, dar mai ales subiectivismul unor contraargumente „puerile” insuficient fundamentate. În comisiile de specialitate, din Parlamentul României, misiunea parlamentarilor este una nobilă. Dincolo de orgolii sau culori politice, analiza profesională nepărtinitoare ar trebui să primeze, iar deciziile corecte, cinstite, să se ridice deasupra oricăror prejudecăţi sau interese obscure.

  Dincolo de cortina oficială a unor răspunsuri, de genul:”spun ceea ce cred, dar nu spun ceea ce gândesc”, se ascund adevăruri care nu pot fi spuse de politicieni „în gura mare” pe un post de televiziune. Aceşti politicieni nu vor să facă rău niciunui coleg de partid, doar că, în marea lor generozitate, doresc să contribuie şi ei cu idei constructive la consolidarea partidului, a imaginii acestuia şi chiar să prevină anumite incidente politice neplăcute. Respectul acordat fiecărui parlamentar român ar putea detensiona supărările nemulţumiţilor din unele partide. Personalitatea unor parlamentari nu poate fi şi n-ar trebui transformată în „marionetă”. Unii se pare că „execută” orbeşte ceea ce li s-a „ordonat” şi apar la tribuna Parlamentului cu tot felul de alocuţiuni, care frizează ridicolul. De nenumărate ori, afirmaţiile „marionetelor” sunt declarative, chiar demagogice, spre stupoarea parlamentarilor. Unde este „maturitatea politică”, dacă unii n-au capacitatea de a intra în „febra” reală a dezbaterilor parlamentare? Secretul este unul singur ! Cele mai bune idei, argumentate cu dovezi palpabile, fie ele juridice sau extrase din trăirile românilor, nu vor putea fi niciodată „dărâmate” de niciun fel de „forţă” strecurată în politica românească, precum un „cal troian” , cu scopul de a anihila Voinţa menită să edifice o democraţie modernă şi autentică în România.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img