More


  Percheziții în Satu Mare

  =

  O serie de percheziții au avut loc ieri la Satu Mare și în alte cinci județe având ca obiect mafia permiselor de conducere. Totodată, se mai are în vedere și o cauză penală de evaziune fiscală.

  Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. Satu Mare, au participat ieri, alături de polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, la un număr de 82 percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Satu Mare, Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor. Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere.

  Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului.

  La activitățile de ieri au participat ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Județene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare. La percheziții se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, iar suportul tehnic este asigurat de polițiști din cadrul I.G.P.R. – D.O.S.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img