More


  Poliția sătmăreană rămâne fără unul dintre adjuncți. Ce s-a întâmplat cu acesta

  - Advertisement -

  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a răms, începând de luni, fără unul dintre adjuncți. Cel care ocupa până acum fucția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Virgiliu Pintea, a câștigat, în urma unui concurs, un post de atasat al MAI în Italia și Albania

  Noul post câștigat prin concurs

  Potrivit unor surse din cadrul IPJ Satu Mare, una dintre funcțiile de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este vacantă, începând de ieri. Virgiliu Pintea, cel care ocupa până acum această funcție, a câștigat, în urma unui concurs, postul de Atașat de afaceri al Ministreului Afacerilor Interne acreditat în Republica Italiană și Albania, astfel că a plecat din această funcție. Cealaltă funcție de adjunct este ocupată, în continuare, de Cătălin Lungu.

  Virgiliu Pintea a ocupat funcția de conducere din cadrul IPJ Satu Mare timp de aproape un an, din luna iulie a anului trecut. Virgiliu Pintea a mai fost, în perioada octombrie 2013 – iunie 2017, atașat de afaceri interne la Ambasada României din Republica Polonă.

  Demn de remacat este și faptul că în perioada iulie 2007 – februrie 2011, Virgiliu Pintea a ocupat funcția de ofițer de poliție judiciară la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Serviciul Teritorial Satu Mare.

  CV impresionant

   

  Virgiliu Pintea are un CV de-a dreptul impresionant. În perioada 1998-2002 a urmat cursurile la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca, Facultatea de Drept: licențiat în drept, iar în perioada 2003-2005 cele ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Facultatea de Drept: master în Drept Comunitar și Administrarea Justiției Antidrog.

  Ca experiență profesională, în afară de cele amintite mai sus, în perioada februarie 2011 –februarie 2012 a fost ofițer specialist detașat în cadrul Misiunii Internaționale EULEX Kosovo; iar în decembrie 2005 – iunie 2007: ofițer de poliție judiciară la Poliția orașului Șomcuta Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș

  De-a lungul carierei sale a primit și o serie de distincţii. A fost recompensat cu certificat de merit în serviciul militar acordat în 2004, iar în anul 2011 a fost medaliat cu “Medalia pentru Politica de Securitate și Apărare Comună ” de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

  În anul 2015 a fost recompensat cu mulțumiri scrise, de către ministrul afacerilor interne, pentru aportul decisiv în recuperarea din Polonia și repatrierea unor piese din patrimoniul cultural român, iar în 2016 a fost medaliat de către Poliția de Frontieră din Polonia cu „Medalia de Merit a Unității Nadwislanska a Poliției de Frontieră”.

  Virgiliu Pintea este și posesor al unui certificat de competență ca instructor în poligonul de tragere, eliberat de Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img