More


  Proiectul “Solidaritatea”, elaborat de sătmăreanca Ioana Bran. Tabere gratuite pentru copiii sinistraților

  =

  În ședința de astăzi a Executivului s-a aprobat memorandumul prin care MTS contribuie la măsurile necesare pentru sprijinirea comunităților afectate de recentele inundații. Așa cum se discutase în ședință operativă, când Premierul Dăncilă i-a solicitat ministrului Ioana Bran sprijinul pentru găsirea unor soluții, s-a identificat și conceput proiectul “Solidaritatea”, prin care se vor organiza tabere pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii ale căror case au fost afectate de inundaţiile din iunie-iulie.

  Ministerul Tineretului şi Sportului oferă până la 1.500 de locuri în centrele de agrement pentru organizarea taberelor adresate copiilor familiilor ale căror locuinţe au fost avariate în urma evenimentelor meteorologice din această vară.

  Astfel, deja au fost identificate locuri în tabere din mai multe județe, iar locațiile disponibile sunt deja la dispoziția comandamentului de la Ministerul Afacerilor Interne, care selectează județele afectate. Întregul proces beneficiază de contribuția mai multor instituții, MAI asigură comunicarea cu prefecturile, care la rândul lor identifică și comunică numărul copiilor și tinerilor. De asemenea, Ministerul Educației va asigura prin intermediul inspectoratelor școlare prezența pe durata seriilor de tabără a unui cadru didactic la un grup de maxim 10 copii minori. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va coordona comunicarea cu Consiliile Județene, iar acestea vor asigura transportul copiilor.

  „Mă bucur că MTS se poate alătura celorlalte ministere în acțiunea generală coordonată de Guvern pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații. Pentru cei mici, taberele pe care le punem la dispoziție gratuit vor fi o mică alinare a suferinței și un sprijin pentru familiile afectate de a depăși această tragedie din viața lor”, a spus ministrul Ioana Bran.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img