More


  Reclamații în audiență la Prefectură

  - Advertisement -

  La audiențele de ieri de la Prefectură, susținute de prefectul Darius Filip, alături de consilierul serviciului juridic, Corina Şereş, şi consilierul pe relaţii cu publicul, Florin Găzdac, s-au înscris patru persoane. Problemele și reclamațiile făcute de petenți provind din mai multe sfere de activitate, doar una fiind de fond funciar.

  Probleme cu depozitarea deşeurilor

  În cadrul audienţelor s-a revenit cu problema depozitărilor de deşeuri de pe lângă blocul de pe strada Ion Ghica şi ocuparea fără forme legale a unor locuinţe din această clădire. Prefectul ia comunicat persoanei că se va face o acţiune de identificare a unor soluţii legale cu privire la aceste probleme.

  Reclamațiile de fond funciar nu puteau lipsi
  A treia persoană a solicitat verificarea procedurilor Primăriei Cămin referitoare la eliberarea autorizaţiilor de construire a unor spaţii comerciale. Prefectul a informat că va dispune o verificare cu privire la problema sesizată.

  Ultima persoană venită în audienţă a ridicat o problemă de fond funciar, respectiv reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan în Homorodul de Jos. Suprafaţa a fost solicitată în anul 1991 de mama sa şi reprezintă teren aferent casei de locuit şi grădina acesteia în suprafaţă de 44 ari fiind cuprins în vechiul C.A.P.

  Având în vedere că la nivelul primăriei nu s-a rezolvat deocamdată cererea, persoana a apelat la sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Satu Mare pentru a se urgenta validarea de către Comisia judeţeană de fond funciar. S-a îndrumat persoana să depună un memoriu la care să ataşeze documentele clarificatoare pentru a se face verificări în vederea identificării soluţiei legale.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img