More


  Sărbătoare de excepție la Gelu. Festivalul Moților ”Avram Iancu”

  =

  Fii satului Gelu, dar și toți moții de câmpie din județul Satu Mare sunt invitați să participe, duminică, la manifestările culturale organizate în cadrul celei de a patra ediții a Festivalului Moților ”Avram Iancu” care, în acest an, va fi organizat la Gelu.

  Potrivit declarațiilor făcute pentru Gazeta de Nord Vest de primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, manifestările vor debuta duminică, în jurul orei 12.00, la bustul lui Avram Iancu din curtea căminului cultural din Gelu. Aici va avea loc deschiderea oficială a manifestărilor alături de președintele Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, Mircea Dobra, și de Tulnicăresele din Ianculești.

  Apoi, pe scena amplasată în spatele căminului cultural, vor avea loc o serie de spectacole. Prima care va urca pe scenă, în jurul orei 13.00, va fi cunoscuta interpretă Mirela Mănescu. În continuare, vor urma reprezentanțiile artistice date de către ansamblurile foclorice din Gelu și Marna, dar și de Corul Pensionarilor Satu Mare.

  De asemenea, între orele 15.00 și 17.00 va avea loc spectacolul aniversar dedicat Marii Uniri ”E scris pe Tricolor Unire”, prezentat de ansamblurile foclorice Cununița și Cununița Năzdrăvană.

  Spectacolele vor continua și după amiază cu Marian Buzilă (ora 17.00) și Adriana și Mariana Anghel, ora 17.30.

  Sărbătoarea moților de la Gelu va fi încheiată de un super-recital susținut de soții Traian și Valeria Ilea.

  În afară de localnici, la sărbătoarea dinn satul Gelu sunt invitați să participe toți moții din satele moțești ale județului Satu Mare, dar nu numai.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img