More


  Sătmăreanca Ioana Bran, împlicată în sprijinirea oamenilor și comunităților afectate de inundații

  =

  Ministrul tineretului și sportului, senatorul sătmărean Ioana Bran, se implică direct în ajutorarea oamenilor afectați de inundații. Se va ocupa de organizarea unor tabere pentru copiilor din familiile ale căror locuințe au fost grav afectate de calamități.

  Măsuri concrete de sprijin
  Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului au stabilit marți, în cadrul ședinței operative convocată la Guvern, măsurile necesare pentru sprijinirea oamenilor și comunităților afectate de inundații. O parte dintre măsurile de intervenție rapidă urmează să fie adoptate în prima ședință a Executivului.

  La solicitarea Premierului Dăncilă, ministrul Tineretului și Sportului, deputatul Ioana Bran a identificat soluții pentru organizarea de tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuințe au fost grav afectate de calamități. Astfel, deja pentru luna iulie, au fost puse la dispoziție locuri în tabere din 8 județe, iar locațiile disponibile sunt deja la dispoziția comandamentului de la Ministerul Afacerilor Interne.

  Puncte de colectare
  De asemenea, Direcțiile Județene de Tineret și Sport din teritoriu au primit dispoziția de a organiza în cel mai scurt timp puncte de colectare în 25 de județe, care vor fi destinate ajutorării cu alimente și îmbrăcăminte a celor afectați.


  „Am fost și am văzut situația la fața locului. Am vorbit cu oamenii care au nevoie de sprijinul nostru rapid. Mulți și-au pierdut în câteva ore munca de o viață. Este datoria noastră să îi ajutăm cu tot ce au nevoie pentru a trece peste aceste momente grele”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

  „Familiile care au fost afectate de calamități trebuie sprijinite să depășească această tragedie din viața lor. Mai ales cele care au copii și nevoi speciale. Direcțiile noastre din teritoriu lucrează deja la organizarea punctelor de colectare pentru alimente și îmbrăcăminte, românii sunt un popor solidar și unit mai ales în momentele grele și cu siguranță se vor aduna multe ajutoare. Iar pentru cei mici, taberele pe care le punem la dispoziție gratuit sperăm să fie măcar o mică alinare a suferinței și un prilej de a uita problemele prin care trec”, a spus deputatul Ioana Bran.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img