More


  Se mai construiește un ștrand la Satu Mare? Primăria face pregătiri

  =

  Primăria face pregătirile necesare astfel încât să mai poată fi construit încă un ștrand la Satu Mare. Astfel, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, a fost aprobat, în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea întocmirii şi depunerii unei documentaţii tehnice, inclusiv a unui studiu de fundamentare, în vederea atestării unui areal din municipiul Satu Mare, ca staţiune balneoclimaterică.

  La solicitarea președintelui de ședință, social-democratul Ciprian Crăciun, viceprimarul Adrian Albu a dat câteva explicații cu privire la acest proiect. Cu alte cuvinte, vi fi aleasă o zonă unde va fi întocmită o documentație pentru ca acel areal să fie atestat ca stațiune balneoclimaterică. În baza acestui atestat, atât autoritățile locale, dar și intreprinzătorii privați, chiar și asociațiile dintre stat și privat, vor putea accesa fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea, în arealul respectiv, a unei stațiuni turistice. Asta înseamnă că, cel mai probabil, va mai fi construit încă un ștrand.

  Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiţii 7.1 sprijină următoarele acţiuni: Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear; Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente; Amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică; Dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice; Activități de marketing și promovare turistică ale obiectivului finanțat.

  Una din condiţiile obligatorii de eligibilitate este ca Soliciantul să fie declarat staţiune balneoclimaterică conform Ordonanţei 109/2000 privind staţiunile balneare, climatice şi balneoclimatice şi asistenta medicală balneară şi de recuperare, actualizată cu modificările şi completările ulterioare şi HG 1154/2000 privind aprobarea Normelor tehnice unitare pentru realizarea documentaţiilor complexe de atestare a funcţionării staţiunilor balneare, climatice şi balneoclimatice şi de organizare a întregii activităţi de utilizare a factorilor naturali.

  În vederea realizării acestui obiectiv este necesar întocmirea şi depunerea unei documentaţii tehnice şi a unui studiu de fundamentare care să stea la baza atestării ca staţiune balneoclimaterică a unui areal din municipiul Satu Mare, se arată în expunerea de motive al acestui proiect de hotărâre.

  Asta înseamnă că, cel mai probabil, va mai fi construit încă un ștrand la Satu Mare, iar acum se fac primii pași în acest sens.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img