More


  VIDEO/FOTO. Sătmarul se află oficial de astăzi într-un club extrem de select: CARTEA RECORDURILOR

  =

  Județul și municipiul Satu Mare se află, începând de astăzi, în Cartea Recordurilor. Sătmărenii au intra în acest club select datorită celui mai lung panou format din capace de PET-uri. Ieri, la Casa Meșteșugarilor, a fost înmânat oficial certificatul care atestă oficial recordul obținut de sătmăreni.

  Cadru festiv, prezență onorantă

  Locuitorii județului Satu Mare au strâns milioane de capace și s-au ales cu milioane de zâmbete și un panou mozaic demn de Cartea Recordurilor. Ieri, la Satu Mare, a avut loc festivitatea de decernare a certficatului de omologare a Recordului național înscris în Cartea Recordurilor România: „Cel mai lung panou mozaic realizat din capace de plastic”.

  Certificatul a fost înmânat Sătmarului în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Viorel Toma, vicepreședintele ANPM, sătmăreanul Radu Roca, dar și prefectul Darius Filip, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher, primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Inspectoratului Școlar și ai unităților de învățământ care s-au implicat în acest proiect.

  Aprecieri din partea tuturor

  În cuvântul de deschidere, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekkesy, s-a arătat mândra de preformanța sătmărenilor. Președintele și vicepreședintele ANPM au apreciat ceea ce s-a realizat la Satu Mare, felcitând, totodată, atât pe inițiatorii acestui demrs cât și pe toți cei implicați.

  Și ceilalți vorbitori, și anume Darius Filip, Kereskenyi Gabor sau Aurelia Fedorca, au apreciat faptul că municipiul și județul Satu mare a intrat într-un club atât de select cum este Cartea Recordurilor.

  Certificatul de Cartea Recordurilor

  S-a trecut apoi la înmânarea a Certficatului de omologare a recordului înscris în Cartea Recordurilor România: „Cel mai lung panou mozaic realizat din capace de plastic”.

  În cadrul evenimentului au fost premiate instituțiile de învățământ, ONG-urile și partenerii implicați în proiect, printre care se numără și Consiliul Județean Satu Mare.

  Reamintim că 95 de grădinițe și școli din județul Satu Mare au colectat zeci de mii de capace de PET, după care, prin muncă voluntară, au realizat un panou de dimensiunea 2,500×1,250 care reprezintă o imagine dintr-o poveste populară.

  Panoul a fost prezentat în data de 9 iunie, pe stadionul Olimpia – Daniel Prodan din municipiul Satu Mare. Panoul a intrat în Cartea Recordurilor cu o lungime de 123 de metri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img