More


  APEL la spiritul civic al sătmărenilor. Ce solicită Primăria Satu Mare

  =

  Primria Satu Mare face un apel la spiritul civic al populației pentru un oraș mai curat. Astfel, sătmărenilor li se solicită să anunțe de fiecare dată poliția sau Garda de Mediu atunci când observă cetățeni care depozitează ilegal deșeuri. În ciuda acțiunilor organizate sistematic de polițiști locali sătmăreni pentru a combate acest fenomen, totuși mai sunt unii cetățeni care depozitează ilegal deșeuri. 

  Primăria Municipiului Satu Mare și Poliția Locală organizează periodic vizite în teren și controale pentru depistarea zonelor în care se află depozitate deșeuri la voia întâmplări. Din păcate, cu toate că au fost aplicate peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, în urma a 362 de acțiuni de verificare, unii cetățeni continuă să igonore regulile de colectare și depozitare a deșeurilor.

  Marea problemă o reprezintă faptul că în jurul containerelor de colectare se aruncă la voia întâmplării tot felul de deșeuri, începând de la recipiente de plastic până la materiale de construcţii. Acest lucru atrage după sine și prezența în zonă a persoanelor care doresc să valorifice fierul, plasticul sau alte deșeuri și care lasă în urma lor grămezi de gunoaie. De asemenea, mai ales vara, temperaturile ridicate determină mirosuri neplăcute în rândul deșeurilor depozitate necorespunzător.

  “ Este de necrezut cum în unele zone apar grămezile de gunoi de îndată ce se face curat, iar de cele mai multe ori persoanele nu pot fi amendate pentru că rămân neidentificate. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că vom avea un oraș curat atunci când vom da dovadă de spirit civic și ne vom implica. Am cerut Poliției Locale să intensifice acțiunile de verificare pe acest segment pentru a atrage atenția cetățenilor asupra faptului că trebuie respectate măcar regulile minime de colectare a deșeurilor!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

  Primăria Municipiului Satu Mare îi roagă pe cetățenii să sesizeze Poliția Locală precum și instituțile abilitate ( Garda de Mediu Satu Mare) atunci când văd persoane care aruncă gunoaie în locuri neamenajate, întrucât cel mai greu este ca aceste persoane să fie prinse atunci când fac acest lucru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img