More

    Două zile de distracție, la Ardud

    Primăria, Consiliul Local al oraşului Ardud şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud au organizat, marți, 14 august, și miercuri, 15 augist, două evenimente desoebite pentru locuitorii acestor ținuturi. Este vorba despre Festivalul folcloric „Cetatea Codrului” și despre Ziua Cetății Ardud.

    Regal folcloric
    Cea de-a VI-a ediție a Festivalului folcloric „Cetatea Codrului” a avut loc marți, 14 august 2018. Sărbătoarea a debutat cu o paradă a portului popular, urmată de festiovitatea de deschidere care a avut loc la scena amplasată lângă Cetate.

    A urmat apoi a urmat recitalurile susținute de Ansamblul folcloric “CETATEA CODRULUI” din Ardud cu soliştii: Cornel Pop, Teodora Bota, Vlad Jurchiș, de Ansamblul folcloric de dansuri maghiare Ardud, Ansamblul folcloric de dansuri şvăbeşti Beltiug și de Corul bărbătesc al Forumului Democrat German din Petrești „Mannerchor”.

    Au urmat, în continuare, Ansamblul folcloric din Nagy Ecsed, Ungaria, Ansamblul folcloric din Jaslo, Polonia și de Grupul vocal „Berehenia” din Veleatino, Ucraina.


    Seara a fost dedicată siliștilor consacrați. Rând pe rând, pe scena de la Ardud au urcat Angela Munteanu, Ana Holdiș Pop, Nicilae și Nicușor Mureșan și, nu în ultimul rând, Ansamblul Focloric ”Transilvania” din Baia Mare, cu soliștii Diana Cârlig și Ionuț Bledea.

    Super-concerte de Ziua Cetății Ardud
    A doua zi, miercuri, s-a desfășurat o nouă ediție a Zilei Cetăţii Ardud. Sărbătoarea a fost deschisă de parada oficială cu defilarea majoretelor din Tăuții Măgherăuș și a fanfarei condusă de dl. prof. Mircea Câcu. A urmat apoi deschiderea oficială a Zilei Cetăţii Ardud pe scena amplasată la Cetate.

    Festivitățile au continuat cu reprezentația Corului “ARDENTE” din Mădăras, urmat de Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură “Dr. Augustin Mircea” Ardud. A urmat un noment de dans țigănesc și hip-hop–Tripon Diana și trupa,Demonstraţii lupte greco – romane Clubul Sportiv CS Cetate Ardud 800.

    În continuarea a avut loc premirea cuplurilor având 50 de ani de căsnicie dar și premierea câștigătorilor concursului Ardud – Oraş înfloritor.

    Apoi au început concertele. Primul care a urcat pe scenă a fost cunoscutul folkist sătmărean George Negrea, fiind urmat de Ansamblul Inedit Satu Mare, Hermina și Ștefania Hotca – concurentă Vocea României junior și Formația ”Favorit” Satu Mare, Bagy Gabi, din Ungaria și interpretul Marian Buzilă.

    Seara a fost dedicată vedetelor. În fața unui public numeros, au concertat Mihai Constantinescu, DJ Project și Andreea. Sărbătoarea de la Ardud s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

    Florin Dura

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE