More


  Eveniment început cu o călătorie în lumea muzicii. Vezi despre ce este vorba

  =

  “Sfântul Rege Ștefan a arătat calea în toate epocile istorice și în toate regimurile politice, Sfânta sa Mână Dreaptă avertizând conducătorii poporului maghiar din toate timpurile! Să urmăm această cale și în viitor” – seria de evenimente a celei de-a 17-a ediții a Zilelor Maghiare Partium a început cu o slujbă religioasă și depunere de coroane la statuia fondatorului de stat.Ce ne trebuie pentru asigurarea voii bune? Doar câteva lucruri: soare, copii, muzică și spectacolul de teatru de păpuși pe picioroange a membrilor trupei de la Griff care povestesc întâmplările lui Matei Gâscarul și Povestea adevărată a Circului Galiba-Faliba. În plus, a fost la noi și Lovászi Edina cu formația sa care au răpit copii într-o călători în lumea poeziilor lui Laik Eszter.

  Începând de mâine, piața din jurul Turnului Pompierilor este stăpânită de copii, căci, în fiecare zi începând cu ora 11.00 vor evolua aici cele mai renumite trupe de teatru de păpuși ale regiunii.


  Prima seară a celei de-a 17-a ediții a Zilelor Maghiare Partium a invitat spectatorii într-o călătorie în lumea muzicii populare prin intermediul Ansamblului Artisitc Maros și Herczku Ági. Sala mare a Teatrului de Nord a fost umplută de cele mai frumoase dansuri și muzică populară autentică ardelenească și din zona Mureșului.

  Curtea Colegiului Național Kölcsey Ferenc a răsunat, începând cu ora 21.30, de melodii populare și muzică etnică aduse la Satu Mare de Herczku Ági și Banda. Vocea magică a lui Ági a umplut curtea liceului, iar întrebarea „Dacă ai ști ce știu eu” a ajuns să nu mai fie o întrebare 🙂


  Au fost însă unii care care au preferat să petreacă această minunată seară de vară într-un mediu mai liniștit: groapa de pe Bulevardul Coposu a fost transformată într-un cinematograf unde, seară de seară, proiectăm cele mai cunoscute filme maghiare. În seara zilei de luni a fost proiectat filmul Mama mea și alți proști în familie în regia lui Fekete Ibolya.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img