More


  Festivalul de la Oțeloaia, la a 62-a ediție

  =

  Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii și al lacului de la Oțeloaia, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Tradiții și obiceiuri străvechi, dansul și portul tradițional vor fi prezentate duminică, 19 august, începând cu ora 11.00, în cadrul celei de-a LXII-a ediții a Festivalului Folclorului Codrenesc Oțeloaia.

  Anunțul făcut  de primarul  de Homoroade
  Primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion, a anunțat că ediția din acest an a Festivalului folcloric codrenesc de la “Oțeloaia” va avea loc duminică, 19 august 2018, începând cu ora 11. Pe lângă muzica și dansurile populare codrenești, la Festivalul de la ”Oțeloaia” va fi prezentă și cunoscuta interpretă de muzică populară Mariana Anghel.

  Primarul Ardelean Simion îi invită pe toți sătmărenii să participe la Oțeloaia, unul dintre cele mai longevive serbări câmpenești din județul Satu Mare.

  Organizatorii, Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade au pregătit aproximativ 5 ore de spectacol. Vor urca pe scenă formațiile și ansamblurile folclorice din zona Codrului și reprezentanți ai Țării Oașului, Ansamblul Folcloric „Flori de Romanaţi” al comunei oltene Dobrosloveni, precum și invitații speciali, Mariana și Adriana Anghel.

  Ședință de pregătire
  În cadrul unei ședințe de lucru, reprezentanții Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean Satu Mare, Centrului de Creație Satu Mare, Primăriei Homoroade, ISU, IJJ, IPJ și Electrica, au discutat aspectele organizatorice, precum și posibilitatea mutării evenimentului sâmbătă după-amiază, pentru a-i mulțumi și pe acei cetățeni care nu reușesc să vină la spectacol deoarece participă la slujba de la biserică sau din cauza temperaturilor foarte ridicate. Intenția de mutare a orei și a zilei va mai fi dezbătută și dacă sătmărenii vor agrea această propunere, va fi implementată de anul viitor.

  Festivalul de la Oțeloaia are numeroase semnificații, prin acesta fiind prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi, arta lemnului, fiind considerat locul tradițional de întâlnire a tuturor comorilor folclorului codrenesc.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img