More


  Lucrările la Luna Șes, aproape de finalizare

  =

  Lucrările de amenajare a pârtiei de schi Luna Șes sunt pe ultima sută de metri. Peste aproximativ o săptămână vor începe lucrările de finisare, apoi se va trece la montarea instalației de înzăpezire. Aceste lucrări pot însă provoca accidente, persoanelor neautorizate care se încumetă să se aventureze în această zonă.

  Utilajele, pe Vârful Pietrosul
  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, singura structură de salvare montană a județului Satu Mare, vine cu noi informații despre stadiul lucrărilor desfășurate pe domeniul schiabil Luna Șes. Astfe, după reluarea lucrărilor în luna mai a.c., în aceasta săptămână utilajele constructorului au ajuns până pe Vârful Pietroasa, încadrându-se astfel în graficul de lucrări.


  Zona de vârf, începând de la stația de coborâre telescaun și refugiul Salvamont arată foarte bine, de acolo pârtia se deschide sub formă de pâlnie până la o lățime de peste 40 m. Mai sunt de efectuat lucrări de amenajare doar în curba din dreptul șeii Pietroasa, cca. o săptămână, ultimul loc care implică un volum mare de lucrări. Urmând lucrările de finisare a pârtiei, după care se trece la montarea instalației de înzăpezire.

  Sprijin de la salvamontiști
  SPJ Salvamont Satu Mare are responsabilități de prevenție, salvare și securizare a pârtiei, inclusiv salvarea din telescaun, de aceea salvamontiștii angajați ai săi acordă sprijin calificat pe probleme specifice, Direcțiilor Tehnice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Negrești Oaș, pentru buna desfășurare a lucrărilor.


  Domeniul schiabil Luna Șes se află în aria de competență a SPJ Salvamont Satu Mare, iar pentru asigurarea unui serviciu de salvare montană eficient ne-am implicat activ încă de la reînceperea activităților în primăvara acestui an.

  Avertizare!!! Accesul pe pârtia Luna Șes este interzis persoanelor neautorizate, deoarece există riscul de a fi loviți și accidentați de către bolovanii dislocați prin lucrările de amenajare în curs!

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img