More


  Pensiunea Popasul Codrenilor, oaza de linişte şi răcoare pentru zilele toride de vară

  =

  Pentru cei care doresc să evadeze din aglomeraţia urbană dar şi de zilele caniculare din ultima perioadă vă propunem o destinaţie amplasată într-un cadru mirific, o adevărată oază de linişte şi răcoare.

  Pensiunea Popasul Codrenilor, clasificată la 4 margarete, este amplasată în comuna Homoroade, satul Homorodu de Sus, în pădurea Homoroade, pe marginea lacului “Oţeloaia”, la o distanţă de 30 km de Satu Mare, accesul făcându-se de pe DJ193 A Satu Mare – Solduba, la ieşirea din Homorodu de Sus la stânga spre culmea Codrului.


  Zona sătmăreană Codru- Homoroade se întinde la poalele Culmii Codrului sau munţii Făgetului, fiind o regiune de dealuri cu înălţimi între 180 m – 300 m, zona din Piemontul Codrului, cu o vegetatie bogata de tip cerete, respectiv păduri de stejar, fag, gorun. Locatia, unde este amplasată pensiunea Popasul Codrenilor, este cunoscută în judeţul Satu Mare, ca fiind “Lacul Oţeloaia”, unde iubitorii de drumeţii şi pădure poposeau cu cortul în perioada verii, respectiv locul unde se organizează un cunoscut festival folcloric. Această manifestare artistică se ţine anual în luna august, într-un decor mirific, pe o scenă amplasată pe lacul Oţeloaia, unde codrenii din satele vecine şi iubitorii de folclor au ocazia de a-şi aminti de dansurile şi cantecele codreneşti.


  Pensiunea propune celor care-i calcă pragul să uite de viaţa cotidiană pentru o vreme şi să guste din savoarea vieţii liniştite în mijlocul codrului având cele mai bune condiţii de cazare şi petrecere a timpului.Pensiunea dispune de 6 camere cu o capacitate maximă de cazare de 18 persoane. Fiecare cameră este mobilată cu mobilier din lemn masiv cu forma specific zonei, aşternuturile patului fiind din bumbac cu dantelă ca odinioară si cu ţesături populare, asigurând o atmosferă primitoare şi relaxantă.
  Lângă pensiune se află o terasă deschisă în suprafaţă de 200 mp cu bucătărie aferentă, având o capacitate de 70 de locuri, cu vedere panoramică asupra lacului.


  Tot aici există o zonă de agrement care deserveşte atât turiştii care sunt cazaţi la pensiune cât şi turiştii sosiţi în zonă ocazional pentru recreere sau cu ocazia diverselor manifestări culturale artistice. Aceasta vă pune la dispoziţie piscina cu apă sărată şi încălzită la 26 – 30 de grade Celsius, filtrată şi tratată, curată ca lacrima , cu o lungime şi adâncime bună pentru înot. Numărul de locuri este limitat, maxim 60 de locuri, reprezentând echivalentul numărului de şezlonguri.


  De asemenea, complexul cuprinde şi un restaurant ce dispune de 40 de locuri ce oferă o ambianţă de exceptie într-un decor deosebit şi autentic cu bucate tradiţionale, servite în vase de lut personalizate. Restaurantul este amenajat în stil rustic cu piese de mobilier specific zonei Codru, respectiv “lăzi de zestre cu spătar”(lădoi) , credenţul din lemn masiv personalizat cu motive specifice, feţele de masă sunt ţesute şi cusute cu dantelă pe margini , decoraţiuni create de un meşter olar, respectând formele şi motivele tradiţionale.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img