More


  Sătmăreanul Ovidiu Silaghi, pe lista potențialilor candidați ALDE la europarlamentare

  =

  Doi foşti miniştri liberali, printre care și sătmăreanul Ioan Ovidiu Silaghi, figurează pe „lista scurtă” a potenţialilor candidaţi ALDE la alegerile europarlamentare din 2019, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea partidului.

  Ptrivit surselor citate, singura candidatură „bătută în cuie” în ALDE pentru alegerile europene este cea a Noricăi Nicolai, actual europarlamentar şi preşedinte al Consiliului Naţional ALDE. Nicolai va deschide lista candidaţilor formaţiunii la alegerile europarlamentare care se vor desfăşura în mai 2019, au adăugat surse din conducerea partidului pentru MEDIAFAX.

  Fostul ministru PNL al Transporturilor, Ioan Ovidiu Silaghi, figurează pe „lista scurtă” a potenţialilor candidaţi ALDE la europarlamentare, au mai spus sursele menţionate. De asemenea, surse din ALDE au spus MEDIAFAX că încă un fost ministru PNL este luat în calcul în partid pentru o candidatură la alegerile europene de anul viitor.
  Eurodeputatul Ramona Mănescu şi soţul acesteia, fostul primar al Sectorului 6 din Capitală, Rareş Mănescu, sunt interesaţi şi ei să obţină un loc eligibil pe lista ALDE la europarlamentare, au adăugat sursele citate pentru MEDIAFAX.

  Contactat de MEDIAFAX, Silaghi a declarat miercuri că nu i s-a propus să candideze la alegerile europene. „E prima oară când aud. Nu am primit această propunere”, a spus acesta.

  Întrebat dacă vrea să candideze la europarlamentare, Silaghi a răspuns: „Ştiţi că e Sf. Mărie şi noi mergem la Biserică aici. Deci nu am cum să vorbesc acum”.

  Potrivit Statutului ALDE, vechimea minimă necesară în partid pentru a candida la alegerile europene este de doi ani, iar lista candidaţilor ALDE la alegerile europarlamentare se validează într-un Birou Politic Central (BPC) format din conducerea centrală a ALDE, parlamentarii şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img