More


  ”Stranierii” revin acasă. Vămile Petea și Urziceni, sufocate

  =

  La sfârșitul săptămânii trecute, traficul a fost unul intens în punctele de trecere a frontieriei sătmărene, mai ales la frontiera cu Ungaria. Pentru fluidizarea traficului, atât în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, cât și în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni au fost folosite toate arterele disponibile, în conformitate cu configurația punctelor.

  Cifre amețitoare

  Așadar, numărul persoanelor care au intrat ori au ieșit din țara noastră a fost în creștere față de weekend-ul anterior. Din punct de vedere statistic, de vineri dimineață, 03 august a.c., și până luni dimineață, 06 august a.c., prin PTF Petea au intrat în România aproape 48.000 de persoane, care au călătorit cu aproximativ 13.000 mijloace de transport. În aceeași perioadă, numărul cetățenilor care au ieșit din țara noastră a fost de peste 27.000, aceștia călătorind cu 8.000 mijloace.

  Și Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni a fost foarte tranzitat în perioada amintită. Prin acest punct au intrat în țara noastră peste 5.000 persoane, cu aproape 2.000 mijloace de transport, în vreme ce pe sensul de ieșire s-au prezentat aproape 7.000 cetățeni, cu peste 2.500 autovehicule.

  La nivelul întregii ţări, în perioada 03-05.08.2018 au trecut frontiera aproximativ 895.000 persoane, din care 446.000 pe sensul de intrare şi 449.000 pe sensul de ieşire.

  Aplicație on-line cu valorile de trafic

  Pentru a evita aglomerările în punctele de trecere a frontierei, Poliția de Frontieră și-a adaptat dispozitivul pentru perioada estivală, funcționând la capacitate maximă. Astfel, zilnic peste 4.000 poliţişti de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar pentru anumite puncte din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

  Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, dispdesfăşoară în această perioadă activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Poliţia de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră onibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

  Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img