More

    Vezi cum au decurs dezbaterile pe noua Lege

    Noua Lege a pensiilor a fost dezbătută,marți, la Satu Mare, de reprezentanții sindicatelor, ai patronatelor, de pensionari, parlamenatri, în prezența secretarului de stat în Ministerul Muncii și Justiției Socoale, Marius Rândunică.

    Contribuţia plătită de angajaţi la sistemul de pensii este factorul cel mai important care trebuie avut în vedere în noua lege a pensiilor, potrivit precizărilor făcute marţi, la Satu Mare, de secretarul de stat Adrian Marius Rândunică, de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Instituţia Prefectului.

    Adrian Rândunică a menţionat faptul că ministerul pe care îl reprezintă a demarat o campanie naţională de consultări, la nivel judeţean, privind viitoarea lege a pensiilor, acesta fiind şi scopul întâlnirii de la Satu Mare.

    “Ne-am propus ca în perioada următoare, având în vedere că discutăm despre un act normativ extrem de important pentru absolut toată populaţia şi cu certitudine prezintă un mare interes nu doar pentru pensionarii aflaţi în plată ci şi pentru salariaţii din România, să avem o consultare foarte, foarte amplă la nivelul judeţelor, în teritoriu, pentru că punctele dumneavoastră de vedere sunt foarte importante pentru noi. Ne dorim ca această lege să fie una foarte bună şi pe placul, tuturor celor care sunt interesaţi. Părerile dumneavoastră contează extrem de mult în acest cadru şi chiar ar fi benefic să ne transmiteţi absolut toate punctele de vedere pe care le vedeţi că pot fi prinse în noua lege a pensiilor”, a precizat, în debutul întâlnirii, secretarul de stat.

    Secretarul de stat din cadrul Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale i-a asigurat pe toţi participanţii la întâlnire că ministerul are cele mai bune intenţii în realizarea unui act normativ care să nu mai sufere ulterior aprobării lui numeroase modificări, aşa cum s-a întâmplat cu actuala lege a pensiilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE