More


  VIDEO/FOTO. Primul autobuz hibrid, prezentat la Satu Mare. Primăria vrea să cumpere 20

  =

  Primăria municipiului Satu Mare are în vedere achziționarea a 20 de autobuze hibrid. Un astfel de autobuz a fost prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Satu Mare.

  Prezentat sătmărenilor

  Concernul german Mercedes-Benz și-a prezentat luni, 13 august, la Satu Mare ultimul model de autobuz hibrid, în cadrul unei acțiuni organizate de Primăria Municipiului Satu Mare în colaborare cu operatorul de transport public Transurban.

  Întâlnirea de astăzi are loc ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Satu Mare a câștigat un proiect european privind achiziționarea a 20 de autobuze din fonduri europene

  ”Atât din fonduri europene, cât și din bugetul local, avem în vedere împrospătarea parcului auto a SC Transurban SA. Astfel, dorium să achizaiționăm autobuze noi. Mâine este termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru cele cinci autobuze noi diesel, Euro 6. În perioada imediat următoare începe procedurile de achiziție a unor autobuze hibrid care vor fi achiziționate din fonduri europene”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

  ”Noi ne bucurăm că Primăria Satu Mare ne susține în reînoirea parcului auto al Transurban prin faptul că, în perioada uirmătoare, vom putea cumpăra 20 de autobuze hibrid astfel că vom putea asigura un transport de calitate cătățenilor din municipiul Satu Mare”, a afirmat și diurectorul Transurban, Ionuț Bujor.

  Caracteristicile autobuzului

  În cadrul întâlnirii, Bogdan Aldea, reprezentantul concernului german, a prezentat caracteristicile tehnice ale autobuzului.

  ”În ultima perioadă se pune accent, din ce în ce mai mult, pe rudecerea poluării, principala sursă de poluare fiind tranbsportul auto. În ceea ce privește transportul public, s-a făcut recomandarea ca până în 2030 să se treacă pe soluții non-poluante. Una dintre aceste soluții, sunt motoarele hibrid, cum este și cel al autobuzului prezentat astăzi. Motoparele hibrid reprezintă cea mai eficientă soluție pentru faptul că sunt mai ieftine, nu necesită altă infrastructură, și fiabilitate mare, în condițiile în care nu se face compromis de la capacitatea de transport”, a precizat Bogdan Aldea.

  Compania Mercedes -Benz a dorit să arate beneficiile acestui tip de autobuze în privința reducerii costurilor și a poluării în municipiu.

  După această prezentare s-a făcut un test-drive cu noul autobuz hibrid, ocazie cu care, atât reprezentanțăii Primăriei, ai Transurban, dar și reprezentanții mass-mediei sătmărene au putut vedea cum ar putea fi o cursă cu acest autobuz prin oraș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img