More


  VIDEO/FOTO. ”Stranierii” au scăpat, deocamdată. Despre ce este vorba

  =


  Din motive obiective, și independente de voința conducerii Primăriei Satu Mare, acțiunea de ridicare a mașinilor parcate ilegal pe teritoriul municipiului Satu Mare va începe mai târziu decât era programat inițial. Asta înseamnă că, cel puțin deocamdată, stranierii vor scăpa de această grijă deoarece când acțiunea va fi reluată, mulți dintre ei vor fi plecați deja.

  Macaragii, la specializare

  Primarul municipiului Satu Mare a arătat că, deocamdată, acțiunea nu poate fi implementată deoarece macaragii se află, încă, la cursuri de specializare.

  ”Încă nu am terminat cursarea angajaților macaragi care se vor ocupa cu această activitate, ridicarea mașlinilor parcate ilegal în municipiul Satu Mare. Autospeciala deja o avem. Din păcate, nu am putut face mai repede această pregătire a macaragiilor doarece există doar un singur curs acreditat în toată Țara Românească, și această cursare a început doar în luna august. Pregătirea macaragiilor urmează să se termine undeva la sfârșitul lunii septembrie și sper că la începutul lunii octombrie să ne putem apuca de această activitate”, a precizat primarul Kereskenyi.

  La acest curs participă în jur de zece angajați din cadrul Administrației Domeniului Public.

  Se caută șoferi

  Primarul Kereskenyi mai spune că, cel puținm deocamdată, nu este ocupată întreaga echipă care va lucra pe această autospecială de ridicat mașini. Fiind vorba despre treiu schimburi, la acest serviciu ar urma să lucreze circa 22 de persoane. O parte dintre aceste persoane au fost deja angajate, dar urmează să fie scoase la concurs și alte posturi.

  Cel mai greu de găsit, pentru acest serviciu, sunt șoferii profesioniști, care nu acceptă să se angajeze pentru salariul pe care îl oferă Primăria Satu Mare.

  “Urmează să mai scoatem la concurs anumite posturi unde nu s-a prezentat nimeni. Din păcate, nu se înghesuie lumea pentru acest serviciu. Nu este uşor să angajezi un şofer având în vedere posibilităţile de salarizare la Administraţia Domeniului Public. Dacă nu se va prezenta nimeni, vom face o restructurare a angajaţilor din cadrul Administraţiei Domeniului Public. Aşa vom începe activitatea şi cu personalul care-l avem la dispoziţie”, a mai spus edilul-șef.

  Tarife usturătoare

  Tarifele de ridicare a mașinilor sunt aprobate prin HCL 264/23.11.2017 privind aprobarea taxelor şi tarifelor ce vor fi aplicate de Serviciul Public Administraţia Domeniului Public Satu Mare începând cu 01.01.2018.

  Astfel, sătmăreanul a cărui mașină a fost ridicată deoarece a fost parcată ilegal va trebui să plătească 550 de lei, adică 300 lei pentru ridicare, 200 de lei pentru transport și 50 de lei pe zi pentru depozitare, la care se mai adaugă și amenda de parcare ilegală (cel puțin 120 de lei).

  Tot în același capitol sunt prevăzute și taxele pentru ridicarea mașinilor abandonate. Astfel, proprietarul unei asemenea mașini va trebui să plătească peste 350 de lei (150 de lei+TVA pentru ridicare și transport, 82,5 lei +TVA pentru expertiză și evaluare și 60 de lei+TVA pentru depozitare).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img