More


  Zilele Iancului la cea de-a XIX – a ediție

  =

   

  Manifestarea de suflet a moților de la câmpie, „Zilele Iancului” va avea loc anul acesta în data de 26 august 2018 în localitatea Ianculești. Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.
  Vă invităm pe toți iubitorii melosului popular să cânte împreună cu noi la Ianculești, acum în Anul Centenarului, cântecele care ne-au însoțit istoria.

  În program:
  12:30 – slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești
  18:00 – spectacol folcloric:
  -Ionuț Fulea
  -Alexandru Pugna
  -Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”
  -Ansamblul Folcloric „Vergelul” – Oradea
  -Tulnicăresele din Ianculești
  -Grupul Folcloric de la Marna Nouă

  Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare și Parohia Ortodoxă Ianculești.

   

   

   

  Fiii Satului Tătărești”,

  Cu aleasă prețuire, Asociația “Fiii Satului Tătărești”, împreună cu Primăria și Consiliul Local Viile Satu Mare, vă invită să luați parte la o nouă ediție a “Sărbătorii Fiii Satului Tătărești”, care va avea loc în data de 25-26 august 2018. Păstrând tradiția anilor precedenți, sâmbătă, 25 august, de la ora 11:00, va avea loc Campionatul de fotbal – “Cupa Fiii Satului Tătărești”. Tot în această zi, de la ora 19.00 va avea loc “Balul Fiilor Satului Tătărești”, la Căminul Cultural, prețul biletului fiind de 100 ron de persoană.
  Duminică, 26 august 2018, ziua va începe cu săvârșirea Sfintei Liturghii începând cu ora 10.00, iar de la ora 13.00 vă invităm în centrul satului pentru a lua parte la programul artistic oferit de fiii satului și invitații lor.
  Vă așteptăm cu mare drag!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img