More


  Zilele Partium – Sfârșit de săptămână cu programe variate și concerte

  =

  Grădina Romei a fost ocupată încă de vineri de Zilele Culturale Partium, însă distracția adevărată a început abia sâmbătă.

  Dimineață, la prima oră, au fost așteptați participanții concursului de gătit, după care, începând cu ora 12.00, președintele juriului, Jancsa Jani, a facut o demonstrație Street Kichen unde a prezentat rețeta burgerului uriaș cu bacon a la Jani. Nu au rămas flămânzi nici fanii bucătăriei tradiționale, deoarece aceștia au fost așteptați cu ștrudel și plăcinte pregătite de gospodinele din Bogdand, Petrești și Livada, dar și cu șpriț și o țuică bună.


  Începând cu ora 11.00 pe aleea copiilor au sosit pe picioroange și cu marionete uriașe Teatrul de Păpuși Bóbita din Pécs. Copiii au putut încerca jocuri populare și a fost prezent, și de data aceasta, târgul meșteșugarilor. Pe lângă aceste evenimente, toți cei interesați au putut vizita târgul de cărți la care au participta un număr de peste 20 de edituri și librării.
  În seara zilei de sâmbătă, Király Viktor au cântat despre fetele din Budapesta, după care toți cei interesați au fost așteptați la un bal stradal cu formația Strengers.
  Ziua de duminică a fost și ea plină de evenimente interesante. Pe lângă programele destinate copiilor, a avut loc concursul de gătit pește și vânat, iar cei prezenți au vizitat aleea vinului și a țuicii unde au fost așteptați cu degustare de pălincă. Începând cu ora 11.00, în centrul nou al orașului a avut loc antrenamentul de modelare corporală cu Rubint Réka, iar după masă, Minority SafePack a coordonat o discuție pe tema protecției minorităților moderată de de Vincze Lóránt, președinte FUEN. Începând cu ora 14.00 s-a desfășurat dialogul cu liderii locali și municipali despre subiecte de interes public.
  Începând cu ora 15.00, iubitorii câinilor au fost așteptați cu cățelușii lor la un antrenament organizat de Alpha K9, echipă de la care s-a putea afla cum își pot disciplina acești membrii necuvântători ai familiei. Trainingul a fost coordonat de Szabó Zoltán și Nagy Lehel.
  După amiaza și seara zilei de duminică au fosti dedicate muzicii și concertelor: începând cu ora 17.00 a avut loc concertul comemorial Illés, iar apoi, de la ora 19.00 a avut loc concertul formației Sub Bass Monster.
  Evenimentul de închidere al acestei ediții a avut loc în centrul nou al orașului, duminică seara, începând cu ora 21.00 când a urcat pe scenă legendarul cântăreț din Ungaria, Demjén Ferenc.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img