More


  AMENDĂ COLOSALĂ dată unui fermier din județ de DSVSA. Greșeală gravă

  =

  Un fermier din județul Satu Mare a fost sancționat cu o amendă coosală de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Aluimentelor (DSVSA) Satu Mare. Acesta transporta carcase de porc deși acest lucru este strict interzis.

  Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii D.S.V.S.A., au aplicat, 6 sancțiuni contravenționale, din care patru cu amenzi în valoare totală de 28.000 lei.

  Astfel, o exploatație profesională din Livada a fost sancționată cu o amendă în cuantum total de 24.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor sanitare veterinare în zonele de protecție epizootologică și pentru transportul de carcase de porc cu o autoutilitară neautorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

  ”În urma unei acțiuni în trafic a fost depistat un crescător de suine care, prin intermediul unui angajat, transporta un număr de 11 carcase de suine. Carcasele în greutate totală de 520 kg și o valoare declarată, de 5.200 lei, au fost supuse sechestrului/ reținerii oficiale, confiscate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Satu Mare.

  Totodată, câte o amendă în valoare de 1.200 de leifiecare au fost sancționați și doi fermieri, unul din Ady Endre, iar celălalt din Rădulești, pentru vânzarea de animale fără documente sanitare veterinare, în timp ce o amendă contravențională în valoare de 1.600 lei a fost aplicată unui crescător particular din Petea pentru neanunțarea imediată a medicului veterinar despre suspiciunea apariției unei boli transmisibile la animale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img