More


  ATENȚIE! Lupta împotriva ambroziei continuă. Primăria Satu Mare a aplicat amenzi mari

  =

  Primăria Satu Mare continuă lupta împotriva ambroziei sau iarba pârloagelor, cum mai este cunoscută. În ultima perioadă au fost aplicate amenzi în valoare de 29.000 lei proprietarilor de terenuri pline cu buruieni.

  Primăria Municipiului Satu Mare a somat peste 150 de proprietari de terenuri neîntreținute, cele mai multe fiind infestate cu ambrozia. Astfel, în ultima perioadă s-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, în urma demersurilor făcute o mare parte dintre proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor, fiind curățată o suprafață de peste 30 de ha.

  Acțiunile de identificare a terenurilor infestate cu ambrozia vor continua și în perioada următoare. Rugăm cetățenii care au cunoștință de zone infestate să ne sesizeze indicând locația exactă, iar dacă au cunoștină și domiciliul proprietarului.

  Nedistrugerea acestor buruieni, în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia), poate cauza probleme de sănătate populației.

  Se recomandă smulgerea sau cosirea plantei de pe spaţiile verzi, din faţa imobilelor, a curţilor, grădinilor, terenurilor arabile intravilane. În caz contrar proprietarii sau deţinătorii imobilului/terenului urmează să fie sancţionați cu amenzi cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img