More


  Biserica din Solduba, sfințită de PS Timotei Sătmăreanul

  =

  Una dintre cele mai frumoase și mai vechi biserici din Țara Codrului a fost sfințită de episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, PS Timotei Sătmăreanul. Tot cu această ocazie, pentru aportul adus la reabilitarea acestei biserici, primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, a primit o diplomă de excelență din partea arhiereului.

  Slujba de sfințire a avut loc duminică împreună cu un sobor format din peste 15 preoți, o parte foști slujitori în această biserică. Biserica Ortodoxă din Solduba, comuna Homoroade, care are hramul ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, a fost construită din piatră în anul 1937, în locul celei de lemn existente până atunci, atestată din 1810.

  Lucrările de reabilitare ale acestei biserici au constat în refacerea refacerea picturilor din interior și a unui nou iconostas. Toate acestea au putut fi realizate cu sprijinul autorității locale și ale credincioșilor, dar și din sponsorizări venite din partea unor oameni de afaceri din zonă.

  În semn de mulțumire pentru activitatea sa, PS Timotei Sătmăreanul i-a acordat primarului comunei Homoroade, Simion Ardelean, o diplomă de excelență, apreciind, totodată, eforturile făcute de primar pentru binele codrenilor din comuna Homoroade.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img