More


  Biserică născută pe ruinele centralei termice din Carpați I

  =

  Biserica greco-catolică Bunavestire, din municipiul Satu Mare, ce a fost construită dintr-o ruină de centrală termică abandonată va fi sfințită în interior, sâmbătă, pentru a putea celebra slujbele și celelalte oficii ale bisericii. Tot atunci, va avea loc și prima slujbă.

  Preotul Gheorghe Simion, autorul acestei transformări, apreciază această sfințire ca fiind o bucurie a întregului Sătmar, invitându-i pe toți să participe la eveniment.

  ”Îi invităm și îi așteptăm pe toți, indiferent de naționalitate sau confesiune, să participe la bucuria noastră, pe care o considerăm o bucurie a întregului Sătmar. Îi așteptăm în acest loc de unde, cu mult timp în urmă, s-a furnizat încălzire pentru trupurile oamenilor, iar de acum se va furniza încălzire pentru sufletele oamenilor”, a declarat preotul Gheorghe Simion.

  Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire
  Pe locul în care sâmbătă se va celebra prima slujbă, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune. După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Gheorghe Simion a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!
  Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2012, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii. Lucrările continuă și astăzi, și nu sunt ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului care, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

  Programul sfințirii bisericii, sâmbătă, 8 septembrie

  Ora 18.00 – sfințirea interioară a bisericii, urmată de slujba religioasă

  Ora 19.00 – agapă

  Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img