More

    Casă nouă la Liceul Teoretic German, odată cu noul an școlar

    Deschiderea noului an școlar a avut ieri o semnificație mai aparte pentru cadrele și elevii acestei școli și asta datorită faptului că foarte mulți elevi și-au început școala într-o nouă clasă, într-o nouă clădire. Festivitatea de deschidere a început la ora 11.00 pentru ca toate oficialitățile să ajungă la timp, fiind nevoite să se împartă în mai multe locuri pentru a participa la deschiderea anului școlar. Festivitatea a durat aproximativ o oră de vreme, timp în care invitații au luat cuvântul rând pe rând.

    “Putem afirma fără nicio rezervă că avem o școală modernă, primitoare, dotată cu tehnologie de ultimă oră care facilitează procesul de învățare. Desigur că recunoștința noastră se îndreaptă către toți aceia care s-au implicat în acțiunile și demersurile prin care au putut și ne-au oferit sprijin. Din acest motiv, ca director al instituției , dar și în numele tuturor colegilor mei profesori, le mulțumim finanțatorilor acestui proiect, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Primăriei Municipiului Satu Mare pentru cofinanțare. Investiția totală a fost în valoare de 3,6 milioane lei, din care aproximativ 2,3 milioane lei reprezintă finanțarea alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală sub programul Regenerare Urbană a Municipiilor și Orașelor iar restul de 1,3 milioane de lei sunt alocați din bugetul municipiului Satu Mare”, a spus Maria Reiz, directorul Liceului Teoretic German Johann Ettinger.

    Radu Roca, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, prezent la festivitatea de deschidere, a declarat că el cunoaște activitatea acestei școli și poate spune că această școală este una dintre acele unități de învățământ de top din județ în care elevii dobândesc cele mai bune cunoștințe și trăiesc experiențe emoționale care vor avea în viitor un succes pentru ei.

    “Dincolo de sumele investite, de munca depusă, rămâne mulțumirea lucrului bine făcut, cea care ne dă puterea să mergem mai departe”, a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare.

    Pe urmă, atât oficialitățile prezente, cât și elevii au pășit în “noua lor casă” . Începând cu anul școlar 2018-2019 aici se vor desfășura cursuri pentru învățămânul primar în 15 săli noi de clasă, dotate și modernizate conform celor mai înalte standarde. În acest corp nou de clădire își vor desfășura activitatea elevii înscriși în clasele I-IV.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE