More


  Două focare noi de Pesta Porcină în județ

  =

  Au mai fost descoperite două focare de Pesta Porcină Africană în județul Satu Mare. Dacă săptămâna trecută se vorbea despre patru focare, săptămâna aceasta, numărul a ajuns la șase, în județul Satu Mare.

  S-au confirmat, așadar, două focare noi, unul în localitatea Bocicău şi unul în Tarna Mare. În data de 13.08.2018, au fost stinse primele focare de PPA, diagnosticate de la începutul lunii ianuarie a acestui an, în patru gospodării din comuna Micula, iar în data de 24.08.2018 a fost stins un focar în localitatea Sărăuad, toate din judeţul Satu-Mare.

  Pesta porcină africană evoluează în 10 județe din România. În zona de nord-vest a României, boala evoluează în 3 judeţe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezenţa virusului a fost confirmată în 13 localităţi. Au fost ucişi 1.281 de porci domestici şi au fost afectaţi 15 porci mistreţi.

  Detaliat, situaţia evoluţiei focarelor de PPA, se prezintă astfel, în regiunea de nord-vest a României, respectiv în județul Satu Mare: 6 focare în gospodăriile populaţiei şi 10 cazuri la mistreţi.

  Potrivit ANSVSA, suma totală a despăgubirilor, în județul Satu Mare, este de 53.690 de lei, din care s-au plătit până în momentul de față 24,070.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img