More


  FOTO-EVENIMENT. Când omul sfințește locul. Biserica născută din ruinele unei central termice 

  =

  Se spune că omul sfințește locul…Iar dacă Omul mai e și preot dedicat atunci sfințește și locul și biserica pe care a clădit-o. Cu har și mai ales cu dragoste de oameni și de Dumnezeu.

  Sâmbătă Omul, preotul greco catolic Gheorghe Simion a participat la a treia sfințire de biserică pe care o ridică împreună cu credincioșii săi în Sătmar. Și a doua centrală termică abandonată pe care o transformă în loc de rugăciune…După Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, după fosta centrală din Micro 16 de șase ani preotul Simion s-a înhămat din nou la muncă…Și după ani, doi la număr în care a umblat după abrobări și alți patru în care a căutat fonduri ( nu de la bugetul statului…) iată că sâmbătă a celebrat alături de un sobor de preoți, prima liturghie…

  Sigur că mai e mult de lucru la exterior, la finisaje dar de acum toate vor fi mai ușoare cu ajutorul oamenilor…A credincioșilor care au arătat că le pasă și care au apreciat efortul de a transforma un focar de mizerie într-o casă a Domnului…Și care de la prima slujbă au umplut până la refuz fosta centrală abandonată…

  Soborul de preoți, alături de sutele de credincioși, au rostit primele rugăciuni în biserica ce, cu mulți ani în urmă, era o centrală termică abandonată și, implicit, depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii.
  Momentul de-o emoție și intimitate aparte a fost datorat istoricului locului, a muncii depuse timp de ani de zile, și a unității sufletești dintre cei prezenți.

  Toți sătmărenii sunt așteptați să participe zilnic, și-n zilele de sărbătoare, la rugăciunile din acel loc atât de special.
  ”Îi așteptăm pe toți, indiferent de naționalitate sau confesiune. Îi așteptăm în acest loc de unde, cu mult timp în urmă, s-a furnizat încălzire pentru trupurile oamenilor, iar de acum se va furniza încălzire pentru sufletele lor”, a declarat preotul Gheorghe Simion.

  Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei). Programul oficiilor urmează să fie stabilit.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img