More


  FOTO. REGRETABIL ȘI SCANDALOS. O statuie din Satu Mare, profanată. Ce spune Kereskenyi

  =

  Un nou gest regretabil și scandalos: statuia lui Széchenyi István din Piața Libertății a fost profanată în noaptea de marți spre miercuri. Este pentru a doua oară când statuia este vandalizată, la primul incident autoritățile sătmărene au preferat să păstreze tăcearea tocmai pentru a nu crea tensiuni. Primarul Kereskenyi este de părere că ”alunecăm pe o pantă periculoasă, iar dacă vom asista impasibili urmările ar putea fi grave”.

  Autoritățile sătmărene au sesizat instituţiile competente pentru a sprijini Poliția Locală în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere pentru fapta comisă. Autorii acestui gest rușinos vor fi identificați cu siguranță, în baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi din Piața Libertății. Primarul Kereskenyi solicită, din nou, ca profanarea monumentelor să fie considerată infracțiune de drept comun, iar făptașii să fie pedepsiți ca atare.

  Edilul șes este de părere că autorii morali sunt politrucii care, în ultimii doi ani, au incitat mereu la ură și au încercat să provoace conflicte de natură etnică. Și vina lor este cel puțin la fel de mare ca și a celor care au executat. Aceștia se ascund în spatele unor marionete pe care le manevrează și finanțează. Politrucii știu că mesajele lor sunt goale de formă și conținut și nu pot câștiga capital politic decât într-un oraș dezbinat și dominat de ură.

  ”Este regretabil că în anul în care se vorbește despre UNIRE, acești politruci provoacă asemenea conflicte. Le transmit de pe acum că nu ne lăsăm INTIMIDAȚI, că vom continua să unim, nu să dezbinăm, vom continua să construim, nu să demolăm”, mai spune primarul Kereskenyi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img