More


  FOTOGALERIE. Pârtia de la Luna Șes, aproape terminată. Când se va schia aici

  =

  Lucrările de amenajare a ultimului tronson al pârtiei de schi de la Luna Șes se apropie de final. O echipă a Consiliului Județean Satu Mare a efectuat o întâlnire de lucru la viitorul domeniu schiabil, pentru a vedea stadiul acestor lucrări.

  Vicepreședintele Consiliului Județean – Ioan Rus, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean – Ioan Șereș, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Pataki Csaba, Ștefan Coșarca și șeful Serviciului Public Județean Salvamont – Adam Boer, au purtat discuții, la fața locului, cu Petre Antonescu, directorul firmei Acomin, responsabilă de execuția lucrărilor. Reprezentanții Consiliului Județean au apreciat eforturile serioase care au fost depuse în ultimele săptămâni în vederea amenajării propriu-zise a pârtiei, firma reușind să devanseze termenele aflate în contractul de execuție. Utilajele lucrează la finalizarea terasamentului aferent pârtiei de schi în lungime de 2100 de metri. Amenajarea pârtiei de schi are termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie.

  În cadrul lucrărilor de amenajare a pârtiei se va executa și instalația de producere a zăpezii artificiale pe toată lungimea pârtiei. În acest sens, conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit și cu reprezentantul negreștean al societății Presconstruct Oaș SRL – firmă responsabilă de întocmirea proiectului tehnic și execuția rezervei de apă necesară pentru alimentarea instalației de producere a zăpezii artificiale. Pentru a nu întârzia aceste lucrări, reprezentantului firmei i s-a pus în vedere recuperarea de urgență a zilelor de întârziere înregistrate în realizarea proiectului tehnic, și începerea de urgență a lucrărilor.

  Până în prezent, în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil de la Luna Șes, au fost realizate mai multe componente: drumul de acces, este realizată alimentarea cu energie electrică, este montat telescaunul, cu clădirile de la stația inferioară și stația superioară, este în curs de finalizare amenajarea pârtiei de schi, dotată cu instalație de zăpadă artificială și este contractată construcția alimentării cu apă și a rezervorului de acumulare pentru instalația de zăpadă artificială.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img