More


  IOANA BRAN: Președintele României vrea să arunce țara în haos!

  =

  Prin suspendarea ședinței CSAT și blocarea rectificării bugetare, președintele României vrea să arunce țara în haos, este de părere ministrul Tineretului și Sportului, deputatul sătmărean Ioana Bran. Prin intermediul unei declarații politice, Ioana Bran trece în revistă toate neajunsurile care survin după ce președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT.

  Toată lumea este afectată
  Conform declarație Ioanei Bran, Creșterea pensiilor pentru cei care au lucrat în condiții speciale se blochează. Banii în plus pentru suferinzii de HIV/SIDA, ca și cei pentru bolnavii de TBC nu mai pot fi alocați.

  Tratamentul românilor în clinici din străinătate nu mai poate fi finanțat, după cum nici sumele suplimentare pentru bolnavii de cancer, diabet, boli rare sau care au nevoie de dializă nu mai pot fi plătite. Fermierii cărora pesta porcină le-a ucis animalele nu pot fi despăgubiți.

  Contracte pentru fonduri europene de peste 1 miliard de euro vor întârzia nejustificat. Sute de proiecte de dezvoltare locală se blochează.

  ”Toate acestea se întâmplă pentru că președintele Klaus Iohannis a blocat abuziv și ilegal rectificarea bugetară. Ilegal, pentru că ședințele CSAT nu pot fi …suspendate! Faptul că nu s-ar fi alocat suficienți bani instituțiilor care țin de siguranța națională este o minciună. Toți conducătorii acestor instituții au fost de acord cu propunerile de rectificare.

  De ce blochează Iohannis România? Pentru că s-au tăiat banii de bonusuri de la Administrația Prezidențială? Sau pentru că vrea un nou „guvern al său”, ilegitim, dar bine …orientat? Pentru mine e limpede: Klaus Iohannis NU iubește România!”, mai spune Ioana Bran.

  Preşedintele a blocat rectificarea bugetară
  Reamintim faptul că președintele Iohannis a suspendat marți şedinţa CSAT, până când guvernul va veni cu o nouă varianta de buget care să nu taie banii serviciilor secrete. Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a întrerupt după doar 40 de minute. Preşedintele României a anunţat că nu s-a ajuns la o înţelegere pe tema rectificării bugetare, adică a reîmpărţirii banilor din vistieria statului.

  Iohannis spune că tăierile de bani din bugetele tuturor serviciilor secrete sunt “şicane politice” şi că guvernul nu are motive reale să facă asta. „Haideţi să desecretizăm stenogramele din şedinţa CSAT şi să vedem poziţia şefilor serviciilor”, a replicat Teodorovici.

  Rectificarea bugetelor serviciilor secrete are nevoie de avizul CSAT, indiferent dacă acesta este pozitiv sau negativ. Pentru că preşedintele a suspendat şedinţa, deci nu a luat o decizie, propunerea de rectificare nu poate merge la vot în parlament.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img