More


  Jandarmeria Satu Mare serbează Centenarul Marii Uniri

  =

  Ziua de marţi 04 septembrie va rămâne în amintirea multor jandarmi ca o zi de neuitat. Inspectoratul de jandarmi Judeţean Satu Mare a fost gazda întrunirii metodice şi de specialitate a preoţilor militari din structurile M.A.I. Întrunirea s-a dorit a fi o lecţie vie de istorie, susţinută în prezenţa cadrelor militare ale unităţii, sub forma unor prezentări succinte ale unor teme conexe Anului Centenar.

  Oaspeți de seamă
  Activitatea a debutat în clubul unităţii, protopopului Sătmarului – pr. Ioan Socolan delegatul P.S. Justin – Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi a şefilor instituţiilor militare din judeţ a fost susţinută lecţia de istorie.

  Despre Alexandru Vaida Voievod – primul premier al României Mari a vorbit pr. dr. Achim Daniel din cadrul I.J.J. Maramureş, fiind secondat de pr. Radu Cotuţiu din cadrul I.J.J. Cluj care a vorbit despre Patriarhul Miron Cristea şi Marea Unire. Tema principală a întâlnirii Biserica şi Armata în Primul Război Mondial a fost prezentată de către pr. Boroş Ion – din cadrul I.J.J. Braşov.

  Sfințirea Drapelului Centenar
  Activitatea a continuat pe platoul din curtea unităţii unde a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia colegul nostru p.c. HIRIPI Otto – Lorincz a fost decorat de către preşedintele României – domnul Klaus Werner Iohannis cu medalia Bărbăţie şi Credinţă – cu însemn de pace.


  A urmat apoi sfinţirea Drapelului Centenar, care a fost arborat pe catarg în timp ce întreaga asistenţă intona Imnul Naţional al României.

  Activitatea se va încheia în cursul serii, când la ceasul Vecerniei, la mănăstirea Scărişoara, cea mai vestică mănăstire a României, preoţii militari, împreună cu slujitorii mănăstirii vor săvârşi Slujba parastasului pentru toţi eroii neamului românesc.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img