More


  ȘOCANT. Epidemia ”Zombie”, lovește din plin Sătmarul. Stau în semiconștiență

  =

  Tot mai mulți tineri sătmăreni sunt loviți din plin de ceea ce, la nivel național, este denumită Epidemia ”Zombie”. Pe străzi, în fața blocurilor, chiar și în curțile unor școli au putut fi văzuți tineri care stau într-o stare de semiconștiență după ce, în prealabil, au consumat substanțe halucinogene. Nu este săptămână în care poliția locală sătmăreană să nu prindă câte cel puțin un consumator de etnobotanice, dar este mult prea puțin pentru a combate fenomenul. Sunt sătmăreni lucizi care știu câteva dintre locurile de unde se vând etnobotanice în Satu Mare.

  Tinerii ”Zombie” de Sătmar

  În ultimele luni de zile, în municipiul Satu Mare au fost surprinși mai mulți tineri care păreau că sunt din altă lume.

  Din imaginile foto și video publicate în mediul on-line, se poate constata că tinerii aflați sub influența halucinogenelor stau nemișcațil, într-o stare de semiconștiență, și nu reacționează decât în cazul în care sunt amenințați cu poliția. De aici se trage și denumirea de Epidemia ”Zombie”.

  Astfel de tineri au fost văzuți pe stradă, ziua în amiaza mare, în fața unor scări de bloc sau, mai mult decât atât, chiar în curtea unei școli din Satu Mare. Cel puțin zece tineri au fost astfel fotografiați sau filmați în municipiul Satu Mare în ultimele două-trei luni.

  Drogat decedat pe stradă

  Nu a fost suficient doar atât. În Satu Mare a fost înregistrată și prima victimă care a decedat în urma consumului excesiv de etnobotanice.

  În noaptea de 123 spre 13 iulie, un bărbat în vârstă de 40 de ani a decedat pe strada Horea. La acea dată, Gazeta de Nord Vest a intrat în posesia unor informații care pot confirma faptul că bărbatul găsit decedat pe strada Horea a murit în urma unei supradoze de substanțe halucinogene care, cel mai probabil le-a cumpărat din zonă.

  Se poate presupune, astfel, că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a ajuns în zona străzii Horea în jurul orei 1.00. Spunem că a ajuns deoarece el locuia, cu forme legale, în cartierul Solidarității. Odată ajuns pe strada Horea, bărbatul ar fi cumpărat substanțele halucinogene de la cineva din zonă, pe care, în foarte scurt timp le-a și consumat.

  Cert este că, în jurul orei 2.00, bărbatului i s-ar fi făcut rău și s-a alezat pe o băncuță stradală unde, după puțin timp a făcut un stop cardio-respirator, s-a răsturnat pe o parte și a murit într-o poziție nefirească, așa cum se vede în aceste imagini.

  Polițiștii locali, prind săptămânal drogați în flagrant

  Dovada că Epidemia ”Zombie” a lovit din plin Sătmarul este și faptul că Poliția Locală Satu Mare prinde săptămânal în flagrant câte cel puțin un drogat. Și în această săptămână, polițiștii locali din Satu Mare au fost sesizați că într-un parc de pe str. Alecu Russo un tânăr consumă substanțe etnobotanice.

  Polițiștii l-au depistat pe Alexandru S., 23 de ani, din municipiul Satu Mare, care avea asupra sa un plic cu substanțe etnobotanice. Tânărul a fost condus la sediul Poliției Locale, cazul fiind preluat apoi de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare.

  Din păcate, însă, eforturile polițiștilor locali se dovedesc a fi insuficiente pentru a combate acest fenomen care, după cum putem constata, ia amploare la Satu Mare.

  Unde se vând droguri la Satu Mare

  Se pare că în Satu Mare sunt mai mulți dealeri care comercializează etnobotanice, fără a avea însă date oficiale în acest sens.

  Unul dintre zonele despre care se știe că se vând droguri este ghetoul de pe strada Horea nr. 6. Nu puține au fost cazurile când în această zonă au fost surprinși tineri cu droguri asupra lor. De fapt, chiar și bărbatul care a decedat pe stradă se presupune că și-ar fi cumpărat drogurile de aici.

  O altă zonă unde se presupune că se comercializează etnobotanice este strada Hașdeu. Acest lucru ne-a fost adus la cunoștință chiar de un cititor al Gazetei de Nord Vest. ”Vând ăia etnobotanice mai ceva ca și Kaufland alimente”, ne-a declarat cititorul GNV.

  Cu siguranță, mai sunt și alte zone unde se vând substanțe halucinigene. Dar se vând astfel de substanțe în cluburi, la petreceri și, mai recent, chiar în preajma liceelor sătmărene.

  Sătmarul, fruntaș la Zombie

  Autoritățile sătmărene trebuie să intervină rapid pentru, cel puțin, a diminua acest fenomen până nu e prea târziu.

  De fapt, Satu Mare este printre orașele fruntașe din țară în ceea ce privește consumul de etnobotanice. Cu alte cuvinte, Epidemia ”Zombie” a lovit din plin în Sătmar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img