More


  DEMERS. Unic în România. Doar la Satu Mare

  =

  Consiliul Județean Satu Mare și Biblioteca Județeană Satu Mare invită toți sătmărenii să se alăture proiectului Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini. Este un proiect unic în România, care se desfășoară doar la Satu Mare.

  „Vă rugăm să ne împrumutați fotografii cu valoare documentară, reprezentative pentru municipiul și județul Satu Mare și relevante pentru perioada secolului care s-a scurs de la făurirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și până în prezent.”, este mesajul celor două instituții.

  Definim fotografie cu valoare documentară acea fotografie care surprinde aspecte relevante din viața socială, economică, politică, religioasă, culturală a unei comunități, precum și portrete ale oamenilor locurilor, instantanee care reflectă obiceiuri, tradiții și îndeletniciri, monumente, clădiri, edificii etc.

  În mod obligatoriu, fiecare fotografie va fi însoțită de un scurt text explicativ sau descriptiv, după caz, redactat în limba română, care „va spune povestea” acelei fotografii.

  În acest sens, sătmărenii sunt rugați ca până la data de 24 septembrie să aducă la Biblioteca Județeană Satu Mare fotografii din arhiva personală și să le împrumute cu titlu gratuit în vederea organizării unei expoziții foto-documentare, în data de 28 septembrie 2018, cu ocazia evenimentului național Nocturna bibliotecilor, ediția a IX-a.

  După această primă activitate, toate fotografiile vor fi digitalizate cu scopul expres de a constitui o bază electronică de date, disponibilă online pe site-ul Bibliotecii Județene Satu Mare. Totodată, fotografiile colectate vor face obiectul unei selecții în vederea includerii lor în albumul fotografic tipărit Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini.

  Alte detalii despre proiect pot fi obținute accesând link-ul: https://www.cjsm.ro/2018/09/judetul-satu-mare-100-de-ani-in-100-de-imagini/  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img