More


  FOTO. SATISFACȚIE Bursa Locurilor de Muncă de la Satu Mare, o reușită. Peste 200 de persoane selectate pentru angajare

  =

   

  Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Satu Mare, desfășurată vineri la Satu Mare, s-a dovedit a fi un sicces atât pentru AJOFM, pentru buna organizare, cât și pentru agenții economici. Peste 200 persoane au fost selctate pentru interviu, printre care și doi deținuți, în timp ce alte aproape 40 de persoane au fost angajate pe loc.

  Deschiderea oficială

  Evenimentul de la Satu Mare a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Directorul acestei instituții, Simona Derșidan, a declarat deschisă aceastp npuă edișie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă.

  ”Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung. De asemenea, s-a urmărit creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii dintre angajator și solicitant”, a mai spus Simona Derșidan.

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, și consilierul municipal PSD Adrian Micle au stat de vorbă azi cu angajatorii și cu viitorii angajați la Bursa locurilor de muncă.

  ”Efectele Guvernării PSD în Satu Mare se reflectă pozitiv în numărul de locuri de muncă nou create și în creșterea salariilor. La Bursa de azi au fost oferite peste 700 de locuri de muncă, iar în ansamblu în ultimii doi ani au fost create peste 4.400 de noi locuri de muncă în județul Satu Mare. Toate aceste cifre arată că suntem pe drumul cel bun. Sper ca după Bursa de azi mulți sătmăreni să-și găsească locuri de muncă care să le ofere suport pentru o viață decentă,, a declarat deputatul Ioana Bran.

  Reușită pe toate planurile

  Din cei 175 de agenți economici contactați, 57 au fost prezenți la bursă și au oferit 703 locuri de muncă, din care 37 pentru studii superioare. La eveniment au participat aproximativ 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 37 au fost angajate în ziua bursei.

  Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursă cu trei deținuți care mai au trei luni până la eliberare, iar pentru doi deținuți s-a făcut ofertă de angajare de către un agent economic la finalizarea detenției.

  Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că din cele 414 persoane intervievate, 203 au fost selectate în vederea participării la interviul pentru angajare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img