UMILITOR! Electrolux împarte dividende de de peste 200 mil de euro, iar greviștilor le refuză doi lei pe oră

Greva de la Electrolux a ajuns în a 31 zi, începând astăzi a șaptea săptămână. Greviștii, chiar dacă cu un moral scăzut, s-au adunat din nou în ”țarcul” din fața fabricii unde și-au exprimat însă dorința de a nu ceda. Asta deși Electrolux a împărțit recent dividende de peste 200 de milioane de euro, în timp ce greviștilor li se refuză o mărire salarială de doi lei pe oră. Și mai interesabnt este faăptul că sindicatele din Occident au demarat o mare campanie de boicotare a produselor Electrolux doarece acestea sunt fabricate în stil sclavagist la Satu Mare.

Sorin Faur: ”Orice facem, nu se întâmplă nimic”

De data aceasta, în fața greviștilor s-a aflat doar președintele Sindicatului Liber ”Samus” din Electrolux, Sorin Faur, și sidicalistul din Poliție, Marius Gânță. Restul liderilor de sindicat se aflau la Predeal la ședința națională Cartel Alfa.

Întrebați de Faur dacă mai rezistă, răsunsul a fost în cor: ”Da”. Întrebați dacă continuă greva, grevșitii au spus că da, că nu cedează. ”Abia acum începem să ne obișnuim”, a spus unul dintre greviști.

 

De asemenea, Sorin Faur le-a mai spus greviștilor că începând cea de-a șaptea săptămână de grevă, războiul nu se mai poartă cu cei din conducerea fabricii de la Satu Mare, ci cu cei din conducerea concernului Electrolux din Suedia.

”Orice încerăm aici, nu se întâmplă nimic. Toate scrisorile trimise de sindicatele din Europa la Electrolux nu au avut niciun efect. Fac ceva pe aceste scrisori. Tot ceea ce facem pe plan local, pe ei nu-i afectează. Răaboiul nostru nu mai este acum cu cei din conducerea fabricii din Satui Mare, ci cu cei de la Stokholm”, a precizat Sorin Faur.

Produsele Electrolux, boicotate în Occident

Totodată, liderul de sindicat i-a mai anunțat pe greviști că un mare sindicat din germania îi îndeamnă pe pe membri săi să nu mai cumpere produse Electrolux doarece sunt fabricat în Satu Mare într-un sistem scalvagist.

În altă ordine de idei, deocamdată, în ciuda a 31 de zile de grevă, acțiunle Electrolux pe bursă nu scad deoarece, recent, Electrolux a împărțit dividende de peste 200 de milioane de euro.

Acesta a mai amintit de faptul că ajutorul dat de sindicalitii Cartel Alfa este foarte mic, circa 100 de lei pe persoanăî, și că nu au realizat un fond de grevă pentru că nici măcar liderii de sindicat nu se gândeau că se va ajunge la șapte săptămâni de grevă.

Solidaritate ”zero” la Satu Mare

După ce i-a îndemnat pe greviști să fie uniți și solidari, chiar să se ajute între ei, Marius Gânță și-a exprimat dezamăgirea că la Satu Mare solidaritatea sindicală este ”Zero”.

”M-aș fi așteptat ca și alți sindicaliști din Satu Mare, de la alte confederații sindicale, să vină aici în fața dumneavoastră și să vă susțină. Dar nu a venit nimeni. Sunt foarte dezamăgit de acest lucru. Vreau să le amintesc liderilor de sindicat că solidaritatea nu este o obligație, ci trebuie să vină din inimă”, a declarat Gânță.

Astfel a trecut și a 31-a zi de grevă de la Electrolux fără să se schimbe nimic. Rămâne de văzut cine va ceda primul: Electrolux sau greviștii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DOLIU. Jurnalista „Bartoska” va rămâne un model de compartament uman și profesional pentru generațiile viitoare…

Cu intraductibilă durere în suflet am aflat de vestea reîntoarcerii-n Neplâns, Acasă în Împărăția lui Dumnezeu, a colegei noastre de breaslă Bartos Erzsebet, supranumită...

Ludovic Orban, cel mai probabil viitor prim-ministru. PNL, gata să preia guvernarea

În urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis a declarat că își dorește un guvern politic și că PNL este gata să preia guvernarea. În...

Sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis

La data de  10 octombrie a.c., în jurul orei  02:00, polițiștii  Biroului rutier Satu Mare au identificat pe strada Mioriței din Satu Mare,  un...

ACCIDENT. O persoană rănită grav

Ieri, în jurul orei 13.00,  în localitatea Unimăt s-a produs un eveniment rutier, soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Un  tânăr  de 17 ani,...

Reținut pentru 30 de zile după ce a FURAT

Poliţiştii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș  au identificat un tânăr de 24 de ani,  bănuit de comiterea a două furturi  calificate și a...