More


  ALERTĂ. PERICOL de INUNDAȚII la Satu Mare. Cod PORTOCALIU pe DOUĂ râuri din județ

  =

  Pericol de inundații în județul Satu Mare. A fost instituit Cod Portocaliu de inundații pentru două importante râuri din județ

  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit două Coduri Portocalii de inundații pentru tot atâtea bazine hidrografice din județul Satu Mare.

  Primul dintre ele a fost instituit încă aseară pe râul Tur, dar și pe alte cursuri de apă mai mici din județ.

  ”În intervalul 20.05.2019 ora 18:00 – 21.05.2019 ora 16:00, a fost instituit Cod Portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur – bazin superior (judeţul Satu Mare), Someşul Mare – (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej – amonte S. H. Satu Mare (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Niraj (judeţul Mureş)”, se arată în informarea INHGA.

  Azi dimineață, la ora 8.00, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a remis un Cod Portocaliu de inundații pentru râul Crasna, în zona Craidorolț.

  “În intervalul 21.05.2019 ora 08:20 – 21.05.2019 ora 16:00 va fi valabil un Cod portocaliu. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Craidorolț, județele Sălaj și Satu Mare,” se arată în mesajul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

  Din nefericire, lucrurile ar putea degenera și mai mult în următoarea perioadă de timp din cauza precipitațiilor.

  Potrivit meteorologilor, azi va continua să plouă pe toată perioada zilei. Peste noapte, precipitațiile se vor opri, însă vor fi reluate mâine (miercuri) după-amiază. De asemenea, se mai anunță ploi și în cursul zilei de joi.

  Abia de vineri după-amiază vremea va începe să se încălzească iar precipitațiile să fie din ce în ce mai puține.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img