More


  Asistenții medicali sătmăreni, în sărbătoare

  =

  Asistenții medicali din Satu Mare s-au aflat vineri în zi de sărbătoare. Au sărbătorit, într-un cadru festiv, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Sărbătoarea a fost marcată printr-o serie de manifestări, printre care și un simpozion dedicat lor. Evenimentul de la Satu Mare a fost moderat de președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian.

  ”Chiar dacă ziua asistenților este în 12 Mai, noi la Satu Mare marcăm acest eveniment azi (vineri) deoarece este o zi mai bună pentru a veni oamenii într-un număr mai mare. Acest eveniment îl organizăm în trei locații, Satu Mare, Negrești Oaș și Carei. În cadrul acestor manifestări vor fi prezentate câteva lucrări cu caracter profesional științific . În această sală, sunt 130 de asistenți medicali, printre care și câțiva colegi de-ai noștri din Anglia. Oaspeții au venit la invitația colegilor de la Spitalulul Județean în cadrul unei acțiuni comune legată de igienă și prevenirea infecției mâinilor. În acest sens, înainte de simpozion, pe platoul din Piața 25 Octombrie a avut loc o altă manifestare legată de această temă. Aceasta este una dintre temele abordate astăzi însă vom aborda și alte lucrări. Statistic, peste 80% din asistenții medicali sunt asistente medicale, dar avem și asistenți din diverse specialități, pediatrie, laborator, radiologie, asistent de farmacie, asistenți care lucrează în spitale, laboratoare clinice și paraclinice, cabinete medicale individuale, stomatologice și așa mai departe, avem mulți asistenți nu atâți însă câți ar avea nevoie sistemul”, a spus președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian.

  Acest eveniment este organizat din 2004 în România, iar în Satu Mare este al optulea. Evenimentul este organizat de fiecare dată în luna mai, în preajma zilei de 12 mai.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img