More


  Discursuri „Nesatisfăcătoare”?!

  =

  Au trecut mai bine de 30 de ani de când n-am mai auzit la radio un discurs de tip dictatorial. Zilele trecute am ascultat un astfel de discurs incendiar, vehement și exclusivist, care răspândea, prin intermediul intonării cuvintelor, fiorii unor emoții de: panică, teamă și neliniște. În urma unor analize trunchiate, probabil că autorii textului respectivului discurs denigrator, profund electoral, au ajuns la concluzii notate cu calificativul „Nesatisfăcător”! Adică, românii ar trebui să înțeleagă că „o parte din cei aleși”, care „au condus timp de doi ani și jumătate destinele acestei țări”, au primit acest calificativ umilitor și unilateral. N-ar fi fost corect ca într-un astfel de „raport către țară” să fie trecute rezultatele pozitive și negative, dar și perspectivele unor soluții menite să corecteze anumite anomalii decizionale ? Calificativul „Nesatisfăcător” a fost atribuit unui singur partid ! Această „notă proastă” a fost dată probabil, mai degrabă, unor concurenți politici din partidul respectiv. Logica este cât se poate de ofensivă și denigratoare, dar și puerilă. E ca și cum ai acuza o pădure întreagă pentru că în interiorul ei s-au uscat câțiva copaci ! Discursul trunchiat și plin de scântei nu se referea și la reprezentanții celorlalte partide, care au reprezentativitate în Parlamentul României.

  Aceste discursuri murdare, neacademice, folosite în „războiul electoral”, nu fac altceva decât să altereze „climatul social și politic” din România. Foarte mulți români consideră că se poate face campanie electorală în mod civilizat, cu replici constructive și soluții viabile pentru viitorul României. Atacurile directe la persoană nu fac altceva decât să creeze în continuare haos și mult, prea mult disconfort, în lumea politicii românești. Demersurile unor politicieni aflați în campanie electorală depășesc granițele țării, iar informațiile false capătă consistență și creează nesiguranță și în relațiile economice ale altor state cu România. Aceste „războaie fratricide” nu vor rezolva niciodată marile probleme ale României, dacă unii politicieni-marionetă, în neputința lor competițională, caută mereu și mereu „nod în papură” contracandidaților.

  Această gândire strategică electorală grotescă, irelevantă, care se reduce la câteva „concluzii ucigătoare, tranșante și radicale” ar trebui să primească calificativul NESATISFĂCĂTOR ! Prin aceste atitudini exclusiviste, ”de tip dictatorial”, se dorește în mod vădit influențarea, ”manipularea”, electoratului român. Nici măcar nu au reușit acești „luptători electorali” să inițieze o „dezbatere publică” referitoare la modul cum a fost „condusă țara în ultimii doi ani și jumătate”. Ce s-ar întâmpla dacă o parte din români ar ieși „rând pe rând” pe posturile de televiziune și de radio „să-și dea cu părerea” despre activitatea unor politicieni din România, în urma unor analize superficiale, rău intenționate, lipsite de obiectivitate și pline de subiectivism ? Ce ar trebui să înțeleagă românii și Străinătatea din acest demers privilegiat, de a ieși în fața națiunii pentru a condamna fără niciun bun simț munca unor oameni, care au lucrat totuși „în echipă”, pe comisii de specialitate, și nu în mod individual ? Din câte se știe Parlamentul României este format din aleșii mai multor partide politice și nu dintr-un singur reprezentant al unui partid.

  Acest demers politic hulitor, pur electoral, poate fi notat cu calificativul Nesatisfăcător ! „Căile de atac” politice dintr-o campanie electorală ar trebui să fie extrem de bine argumentate și convingătoare pentru electorat. Din ele ar trebui să reiasă o gândire analitică echilibrată, inteligentă și nu o gândire trunchiată, intoxicată de o răutate fără precedent în istoria românilor. Cei vinovați să plătească, mai devreme sau mai târziu, dar dacă se va dovedi că nu sunt vinovați ?! Cum poate să iasă un demnitar, un politician pe un post de televiziune și „să judece ad-hoc” un alt politician sau un partid ? Măi, Fraților, dar ce fel de Democrație este aceasta, imaginată de domniile voastre ? Sunt instituții abilitate, care au legitimitatea să cerceteze, să ancheteze anumite spețe sau faptele, probabil ilegale, ale unor politicieni. Domniile voastre „se precipită” pe posturile de televiziune, de radio sau în presa scrisă cu tot felul de acuzații subiective electorale. Credeți că românii sunt atât de naivi încât să nu constate că prin aceste „demersuri electorale” murdare, Domniile Voastre nu „țintiți” binele țării, țintiți interesele ascunse ale misiunii voastre „de tristă amintire” creată de „Prietenii” cu bani din umbra malefică a țării ?! E, lumea vorbește, da, nimic nu-i adevărat ! Nu-i așa ?!

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img