More


  Discuţii aprinse în ultima şedinţă de Consiliu Local

  =

  Viceprimarul Adrian Albu a retras de pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local proiectul de hotărâre care viza vânzarea imobilului situat pe strada Mihai Viteazul către  UDMR. Formațiunea politică a dorit să achiziționeze clădirea care în prezent este sediu de partid, dar consilierii PSD au anunțat încă de ieri dimineață că se opun demersurilor de vânzare.

  Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare nu va vota proiectul privind vânzarea sediului uDMr la preț de două apartamente: ”Nu putem fi părtași la un tun imobiliar”
  Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare nu va vota proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul PNL Adrian Albu privind vânzarea sediului în care funcționează UDMR Satu Mare către formațiunea politică, deoarece prețul a fost subevaluat iar facilitățile propuse pentru achitarea prețului sunt inadmisibile. În primul rând, prețul imobilului a fost cu mult subevaluat! Imobilul în care funcționează UDMR Satu Mare, situat pe strada Mihai Viteazul nr. 10, are o suprafață de 448,25 mp și un teren aferent în suprafață de 349,5 mp. Prețul de vânzare propus de 132.100 euro este cu mult sub valoarea pieței, având în vedere că este vorba despre o clădire situată în plin centrul orașului și figurează pe lista monumentelor istorice. O simplă cercetare de piață ne arată că la prețul propus se tranzacționează imobile cu suprafețe mult mai mici, de 150-200 mp, și că la acest preț se pot cumpăra maxim două apartamente, nu un sediu de aproape 450 mp în zona cea mai bună a orașului. În al doilea rând, facilitățile propuse pentru vânzarea imobilului, respectiv 33% avans și diferența în rate pe o perioadă de 3 ani, ridică semne mari de întrebare.

  Este inadmisibil ca o Primărie condusă de UDMR și PNL, care nu acordă facilități fiscale firmelor, ba chiar stabilește cele mai mari impozite din regiune, să aplice dubla măsură când vine vorba de a beneficia de facilități pentru partidele din care fac parte.

  Având în vedere aceste aspecte, consilierii municipali PSD Satu Mare nu pot fi părtași la acest tun imobiliar pus la cale de UDMR și PNL și solicită consilierilor locali de la celelalte partide, care încă mai au coloană vertebrală, demnitate și onoare, să nu susțină acest proiect de hotărâre.

  Replica primarului Kereskenyi Gabor
  ,,Sunt grave probleme în ceea ce privește chiria plătită de către Partidul Social Democrat Satu Mare pentru o suprafață de 1.100 de metri pătrați este o chirie de numai 199 de lei, deci mai puțin de 200 de lei. Eu iaș sfătui că în locul demagogiei ieftine ar trebui să facă un fel de autocritică”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

  Albu a spus că nu există nicio problemă cu vânzarea clădirii și că situații similare s-au înregistrat și în alte județe din țară.

  A fost aprobat studiul de fezabilitate și a indicatorilor tehnicoeconomici pe baza
  sportivă Dinamo 
  “Cea mai importantă hotărâre luată ieri în cadrul consiliului local a fost aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pe baza sportivă Dinamo. Este un proiect de suflet al meu și am spus de mai multe ori că trebuie să revitalizăm acea zonă, este o cooperare tripartită între Municipiul Satu Mare, Federația Română de Fotbal, respectiv Liceul cu Program Sportiv. Noi prin acest proiect vom amenaja un teren mare de fotbal, vom repara vestiarul , vom face nocturnă, bineînțeles îmi doresc să rămână pista de alergare pentru toți sătmărenii iar covorul sintetic nil va pune la dispoziție Federația Română de Fotbal cu aparatura specifică pentru curățarea suprafeței sintetice. Totodată în acea locație dorim să reabilităm terenul de baschet, deci va fi o bijuterie care va fi accesibilă tuturor iubitorilor de sport”, a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img