More


  Gabriel Leş: ”Guvernarea PSD reușește să vină din nou în fața oamenilor cu câteva programe extrem de importante”

  =

  Ministrul sătmărean al Apărării a declarat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că în pofida faptului că Guvernarea PSD a fost pusă la grea încercare, echipa social-democrată reușește să vină din nou în fața oamenilor cu câteva programe extrem de importante.

  Cu această ocazie, Gabriel Leș a trecut în revistă o serie de programe, aprobate recent de Guvernul PSD, menită să aducă bunăstare tuturor românilor.

  Programul ”O familie, o casă” – PSD lansează un nou program de importanță vitală pentru tineri, pentru familiile la început de drum! Este o nouă inițiativă a guvernării noastre, cu o profundă încărcătură și semnificație socială. Sprijină puternic familii tinere să își cumpere o locuință decentă și în egală măsură susține sectorul construcțiilor. Astfel propagă efecte benefice, în toată economia, asigură menținerea ori înființarea de noi locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor. În acest sens, în ședința de Guvern de joi am discutat, în primă lectură, proiectul ”O familie, o casă”, o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a programului ”Prima casă”. Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanţare pentru românii care doresc să cumpere o locuinţă. Concret, ne propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50%, cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzii pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi.
  ”O comună, o ambulanţă” – Pe segmentul Sănătății, Guvernul a aprobat ieri programul ”O comună, o ambulanţă”, prin care asigurăm servicii medicale de urgenţă în toate localităţile României. Am adoptat un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finanţare să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţe. Este vorba despre o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folosiţi atât pentru achiziţia şi dotarea ambulanţelor, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere, plata salariilor şi pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019 – 2020 şi va avea un buget total de 2,5 miliarde lei.

  o Programul adoptat joi de guvern reduce timpul de transport cu cel puțin 50% pentru localitățile din mediul rural care nu dispun în prezent de o ambulanță.

  o Pentru mulți dintre cei care locuiesc la stat, distanța față de cel mai apropiat spital de urgență este determinată pentru a rămâne în viață atunci când are loc un incident grav de sănătate.

  o Le oferim medicilor de familie de la țară posibilitatea de a-și face meseria în condiții decente. Ajutorul nerambursabil pe care îl primesc le permite să facă dotări în cabinetul medical pe care îl au, în afară de ambulanța și personalul care o va deservi.

  Memorandumul “Ana Aslan – Rezidenţă pentru vârstnici” – aprobat în ședința de joi a Guvernului, prin care susţinem construirea, înfiinţarea şi amenajarea centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice prin alocarea unei sume de până la 500.000 de euro pentru fiecare investitor sau organizaţie neguvernamentală care doreşte să aplice la acest program. Programul se va derula până în anul 2020 şi va avea asigurată o finanţare de 4 miliarde de lei credite de angajament.

  ”Unul dintre cele mai importante proiecte pe care l-am aprobat în ședință de Guvern este cel prin care se oferă ajutor financiar fermierilor care creează locuri de muncă şi angajează tineri, acoperind o parte importantă din cheltuielile cu forţa de muncă. Astfel, cei care angajează cel puţin doi tineri cu studii superioare de specialitate vor primi pentru fiecare angajat 1.000 de lei lunar. Sprijinul este de 750 de lei pentru fiecare angajat cu studii medii de specialitate sau absolvenţi ai unor cursuri de formare profesională, iar pentru persoanele fără studii ajutorul din partea statului este de 500 de lei pentru fiecare persoană. Agricultura rămâne un domeniu strategic pentru Guvern, atât datorită contribuţiei economice, cât şi urmare a importanţei sociale. După reducerea TVA pentru produsele bio şi produsele tradiţionale, măsură foarte apreciată de toţi producătorii pe care i-am întâlnit în deplasările în ţară, am venit cu noi decizii care să încurajeze angajarea tinerilor în agricultură”, a mai arătat Gabriel Leș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img