More  Parada Florilor de la Satu Mare, un eveniment reușit

  Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a organizat, sâmbătă, cea de la XI-a ediție a ”Paradei Florilor”. Ediția din acest an a avut ca scop nu doar conştientizarea comunităţii sătmărene privind necesitatea spaţiilor verzi, ci și valorificarea deșeurilor (a anvelopelor). În acest sens, la finele paradei, pe digul Someșului, a fost scris cu anvelope numele orașului Satu Mare. Manifestarea de la Satu Mare a avut loc În contextul evenimentului ecologic din 24 mai – Ziua Europeană a Parcurilor.

  Importanța colecătrii deșeurilor
  Parada Florilor a început la ora 10.00 de la Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde”, unde au fost depuse coroane la bustul lui Kiss Gedeon – Părintele Grădinei Romei.


  În continuare, un alai format din care alegorice împodobite cu flori, urmate de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi au defilat până în fața Palatului Administrativ – pe B-dul Transilvania.

  Alaiul condus de mașina alegorică îmbrăcată în flori, urmată de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi cu flori s-a deplasat pe traseul Grădina Romei – Calea Traian – B-dul Vasile Lucaciu – P-ța Romană – B-dul Transilvania (în fața Restaurantului Central) între orele 10.00 – 12.00.

  Numele Sătmarului, scris din anvelope
  Parada s-a finalizat pe B-dul Transilvania în fața pasarelei din Centrul Nou al municipiului.

  Ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre B-dul Transilvania, a fost scris numele municipiului din 83 de anvelope care vor ”înflori” cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele de flori aduse de acasă.


  ”Acest eveniment care se desfășoară cu tradiție la nivelul municipiului Satu Mare este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce putem să facem împreună pentru mediul înconjurător și implicit asupra sănătății noastre”, a declarat directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE