More


  Parada Florilor, sâmbătă, la Satu Mare

  - Advertisement -

  În contextul evenimentului ecologic din 24 mai – Ziua Europeană a Parcurilor, și în acest an Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare invită comunitatea sătmăreană la cea de a XI-a ediție a ”Paradei Florilor”. Ediția a XI-a a „Paradei Florilor” se va organiza în data de 18.05.2019 și are ca scop, în acest an, nu doar conştientizarea comunităţii sătmărene privind necesitatea spaţiilor verzi, ci și valorificarea deșeurilor (a anvelopelor).

  Ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, în acest an Parada Florilor se va finaliza în Centrul Nou al municipiului, unde pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre B-dul Transilvania, va fi montat numele municipiului din 83 de anvelope care vor ”înflori” cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele de flori aduse de acasă.

  Parada Florilor va începe la ora 10.00 de la Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” și va consta dintr-un alai format din care alegorice împodobite cu flori, urmate de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi care vor defila până în fața Palatului Administrativ – pe B-dul Transilvania.

  Acțiunea ”Parada Florilor” din data de 18.05.2019 va avea următorul program:
  · ora 9.45- adunarea participanților în fața ”Casei Verzi” din Grădina Romei
  · ora 9.45-10.00 – depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon – Părintele Grădinei Romei
  · ora 10.00 – pornirea din fața Grădinei Romei a alaiului condus de mașina alegorică îmbrăcată în flori, urmată de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi cu flori. Parada se va finaliza pe B-dul Transilvania în fața pasarelei din Centrul Nou al municipiului, unde se vor decora anvelopele aranjate sub denumirea municipiului: Satu Mare
  Traseul evenimentului: Grădina Romei – Calea Traian – B-dul Vasile Lucaciu – P-ța Romană – B-dul Transilvania (în fața Restaurantului Central) între orele 10.00 – 12.00.
  ”Invităm sătmărenii să fie alături de noi la această sărbătoare, cu o floare mică în ghiveci (flori de sezon: panseluțe, petunii, crăițe etc.), ca împreună să realizăm ”înflorirea” anvelopelor care formează numele municipiului. Acest eveniment care se desfășoară cu tradiție la nivelul municipiului Satu Mare este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce putem să facem împreună pentru mediul înconjurător și implicit asupra sănătății noastre”, a declarat directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img