Preşedintele UDMR Kelemen Hunor , crede că judeţul şi municipiul Satu Mare merg într-o direcţie bunăÎn cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o duminică la sediul sătmărean al UDMR – împreună cu Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, și cu Gabor Kereskenyi, primarul municipiului – liderul principalei formațiuni politice a maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a afirmat că, în opinia lui, județul și municipiul Satu Mare merg într-o direcție bună – inclusiv din punct de vedere al coabitării interetnice – exprimându-și optimismul că UDMR va câștiga și următoarele alegeri locale, astfel încât să aibă conducerea Primăriei Satu Mare și a Consiliului Județean Satu Mare.

”Municipiul Satu Mare a intrat în normalitate. Trebuie să păstrăm încă vreo 40 de ani așa și atunci lucrurile o să meargă bine. Nu o să stea Gabor (Kereskenyi Gabor, n.red.) 40 de ani primar, dar măcar în următorii 20 de ani. Dar cred că Satu Mare a intrat într-o direcție bună și trebuie păstrată. Îl susținem și sunt convins că anul viitor vom câștiga alegerile și vom continua pe acest traseu. Și în județ lucrurile merg bine”, crede Kelemen Hunor. Liderul UDMR le-a transmis sătmărenilor să iasă la vot subliniind faptul că vocea minorităților trebuie să fie auzită.

,,Relația dintre majorități și minorități e importantă, ceea ce s-a întâmplat în Occident, în Italia și Finlanda, trebuie să se întâmple și în Est. Nu înseamnă dușmănie ci promovarea intereselor țării. E mai degrabă pentru o uniune competitivă, România nu are alternativă. Vocea noastră trebuie să fie auzită, nimeni nu va reprezenta interesele minorităților. Este esențială o prezență mare la vot, a declarat Kelemen Hunor.

În ceea ce privește formarea unei noi majorități parlamentare, Kelemen Hunor nu e deloc optimist. Liderul UDMR spune că pe partea dreaptă a spectrului politic nu s-a remarcat până acum un lider capabil să coaguleze toate forțele, astfel încât să se poată vorbi despre o alternativă la PSD-ALDE. În plus, a precizat Hunor, este nevoie și de un program politic.

“Pentru refacerea unei majorități ai nevoie de un program și un lider. Dar eu nu văd un lider în zona Opoziției, care are viziunea și autoritatea să coaguleze partidele. Ideea <<omorârii>> PSD si ALDE este generoasă, dar nu este fezabilă. Nu există alternativă coerentă la actuala putere,” a spus Hunor despre scena politică de la ora actuală.

De asemenea el a subliniat importanța alegerilor europarlamentare din 26 mai, alegeri pe care le consideră cele mai importante din 2007 încoace.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts