More


  Radu Roca, prezent la premierea școlilor în cadrul campaniei “Reciclează și Plantează”

  =

  Vicepreşedintele ANPM, Radu Roca, a participat vineri la festivitatea de premiere a celor 17 unități de învățământ din judeţul Satu Mare care au colectat cantitatea de 7777 kg de deșeuri electrice și electro-nice în cadrul campaniei “Reciclează și Plantează”.

  În cadrul Programului de educație ecologică “Matematica şi mediul”, în perioada 8-18 aprilie 2019, la nivelul județului Satu Mare, din inițiativa APM are loc implementarea proiectului ,,Reciclează şi Plantează,” materializat printr-o amplă campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) la nivelul celor 17 unități de învățământ înscrise la concurs şi, totodată, cu sprijinul Organizației ECOTIC-Bucureşti, elevii, cadrele didactice şi toți cei interesați au posibilitatea vizitării CARAVANEI ECOTIC pentru a cunoaşte drumul deşeului electric şi electronic de la generare până la valorificare. Pentru fiecare 5 kg de deşeu colectat fiecare şcoală va primi câte un puiet de tei din partea Direcției Silvice Satu Mare, marcând astfel ,,Luna Pădurii”, care vor fi plantați în curțile şcolilor, contribuind în acest fel şi la extinderea spațiilor verzi.

  În cadrul campaniei sute de elevi, cadre didactice, dar și reprezentanți ai comunității locale au vizitat muzeul mobil pentru a urmări drumul deșeurilor electrice și electronice de la generare la valorificare, și au participat la acțiunea de plantare a unui copăcel de tei care simbolizează prezența în școală a Caravanei Ecotic. După 10 zile de campanie, la nivelul județului Satu Mare s-au colectat peste 7777 de kg de deșeuri electrice și electrocasnice, cantitate pentru care organizatorii vor asigura 1.550 de puieți care se vor planta în curtea școlii sau în apropiere în toamna anului 2019.

  Cei mai merituoși au fost premiați în cadrul unei festivități care a avut loc la ”Casa Verde” din Grădina Romei și la care a fost prezent și vicepreședintele ANPM, sătmăreanul Radu Roca. ”Felicitări și succes elevilor, dascălilor și tuturor celor implicați!”, a fost mesajul transmis de acesta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img