More


  Sătmărenii împrumută bani de la CARP pentru diferite trebuințe

  =

  Sediul CARP este plin aproape în fiecare dimineață, pensionarii și numai venind aici să împrumute bani pentru diferite trebuințe.

  Pe lângă celelate faciliți pe care le oferă, s-a mărit ajutorul de deces și membrii care nu au cotizat timp de trei ani, au acum ocazia să-și reactiveze carnetul , își pierd vechimea și încep de la început însă nu pierd fondul.

  Numărul membrilor a scăzut puțin însă însă cât de repede se vor mai acorda și alte facilități pentru actualii membrii dar și și pentru viiotorii membrii.

  “Deocamdată a scăzut puțin numărul de membrii, avem 10.854, ne gândim totuși pe mai târziu să mai avem unele facilități, nu știm încă exact dar vom vedea. S-au înscris și foarte mulți salariați avem peste 500, dobânda la noi este mai mică față de ce au alte unități creditoare.

  Potrivit celor afirmate de directorul CARP, cei care au împrumutat sume mai mari au făcut-o pentru a-şi ajuta copiii.

  “Oamenii au împrumutat bani pentru agricultură, pentru schimbat de electrocasnice, mulți și au luat bani împrumut pentru izolarea blocului, primăria asigură o parte din bani însă mai au nevoie de o completare. Unii se gândesc de pe acum la iarnă și cer bni pentru a-și lua lemne însă cei mai mulți, fără doar și poate , împrumută pentru a le da banii copiilor,este foarte frumos și este bine să îți ajuți copiii însă trebuie să fie și ei conștienți că banii se dau înapoi și trebuie să își ajute ajute părinții. Dacă nu plătesc conform noului Cod de Procedură Civilă nu mai putem să facem reținere directă pe casa de pensii și acum doar cu titlul executor, asta înseamnă o cheltuială în plus, un proces, un executor judecătoresc care-și ia și el comisionul lui, plus finalizarea de la noi, așa că ajunge omul să plătească foarte mulți bani. “ a declarat Marișca, președintele CARP Satu Mare.

  Referitor la vechiul sediu al instituţiei, directorul CARP a afirmat că acesta funcționează ca și club al vârstnicilor. Aici, pensionarii au posibilitatea să-şi petreacă timpul liber jucând un şah, citind o carte sau făcând alte activităţi de socializare.

  “La sediul vechi este un salon de masaj, a rămas biblioteca, și acum intenționăm să facem acolo o recoltare de probe pentru analize. Sper să începem luna viitoare, membrii CARP vor avea de achitat o sumă modică pentru restul va costa puțin mai mut mai mult” a mai adăugat Marișca.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img