VIDEO/FOTO. Tăriceanu îi îndeamnă pe sătmăreni să meargă la vot, să voteze candidații ALDE, dar să BOICOTEZE referendumul

Președintele ALDE și al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat ieri la Satu Mare unde a participat la evenimentul de Prezentare a candidaților ALDE pentru alegerea membrilor în Parlamentul European. Acesta a profitat de prezența sa la Satu Mare făcând o radiografie a situației politice din România, i-a îndemnat pe sătmăreni să voteze candații ALDE, mai ales că sătmăreanul Ovidiu Silaghi se află pe un loc elegibil pentru europarlamentare, dar i-a îndemnat să boicoteze referendumul președintelui Iohannis. Tot în cursul zilei de astăzi, Tărcineanu a vizitat fabrica Ardudana și s-a întâlnit atât cu aleșii ALDE din județ, cât și cu prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean, Pataka Csaba și primarul Kereskenyi Gabor.

Întâmpinat la Aeroport și vizita la Ardudana

Călin Popescu Tăriceanu, care a venit la Satu Mare însoțit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, şi deputatul Florin Gerea, a fost întâmpinat la Aeroportul Satu Mare de o delegație ALDE condusă de președintele Organizației Județene, candidatul cu șanse de a fi ales la europarlamentare, Ovidiu Silaghi, precum și președintele Organizației Municipale ALDE Satu Mare, Adrian Ștef.

De aici, coloana ALDE s-a îndreptat spre fabrica de mobilă Ardudana din Ardud. Aici, Tăriceanu a fost întâmpinat de patronul fabricii, Dumitru Păcurar, și de fiicele acestuia, care i-au prezentat atât istoricul fabricii, cât și producția actuală a fabricii din Ardud.

Obiectivele ALDE

În cadrul conferinței de presă ca a urmat la sediul ALDE Satu Mare, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat bucuros că se reîntâlnește la Satu Mare cu Ovidiu Silaghi, cu Adrian Ștef și cu ceilalți membri din conducerea județeană a ALDE, el a precizat că viitorii europarlamentari de pe lista partidului vor avea o misiune grea în Parlamentul European.

În continuare a prezentat principalele obiective ale viitorilor europarlamentari ALDE printre care asigurarea obținerii de fonduri suficiente pentru agricultura din România chiar și după preconizata scădere generală a acestora în ponderea bugetului UE, asigurarea obținerii în continuare a unor fonduri de coeziune consistente pentru evitarea unor mai mari decalaje economice între țările care fac parte din UE dar șli pentru schimbarea unor directive europene (inclusiv în transporturi) care au efecte protecționiste în favoarea țărilor din vestul european și scot astfel din competiția economică firmele românești, ceea ce conduce la concluzia ca „țările din Europa riscă să nu mai fie egale între ele din punctul de vedere al oportunităților”.

Președintele organizației județene a ALDE (și candidat la europarlamentare) Ovidiu Silaghi a promis că va milita pentru libera circulație a firmelor românești, implicit a celor sătmărene, în spațiul economic european și pentru promovarea unor produse tradiționale autohtone precum pălinca.

Boicotați Referendumul!!!

Totodată, președintele ALDE i-a îndemnat pe sătmăreni să se prezinte în număr cât mai mare la vot și să voteze candidații ALDE, mai ales că Ovidiu Silaghi este sătmărean.

În schimb, i-a îndemnat pe alegători să boicoteze referendumul președintelui Iohannis. „Votăm lista de candidaţi pentru Parlamentul European, dar boicotăm referendumul, deoarece nu acceptăm să fim duşi de nas cu o temă falsă”, a fost mesajul transmis de Tăriceanu.

În continuarea vizitei sale la Satu Mare, Călin Popescu Tăriceanu a avut întâlniri cu președintele Consiliuliui Județean, Pataki Csaba, cu primarul Kereskenyi Gabor, dar și cu prefectul Darius Filip.

Vicepreședinte la Consiliul Județean de la ALDE?

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit și cu aleșii ALDE din județul Satu Mare având scopul de a-i mobiliza pentru a obţine un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare.

Acestora le-a spus că discuțiile avute cu președintele Consiliului Județean, Pataki Casaba, au fost constructive și că sunt șanse ca ALDE să aibă un reprezentant în conducerea acestui for, cu atât mai mult cu cât una dintre funcțiile de vicepreședinte este vacantă.

Apoi, Călin Popescu Tăriceanu a participat la evenimentul de Prezentare a candidaților ALDE care va avut loc în sala mare a Casdei de Cultură, umplută ochi de mebrii partidului din județul Satu Mare.

1 COMMENT

  1. Gunoi al politicii romanesti un hoti din gasca lui Popoviciu membru al gruprlui de la Monaco un jeg cu a cincea nevasta ,banditul care a vindut la Shewrom platoul continental ,si cit si mai cite Sa boicoteze pe masa .este un rahat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ATENȚIE! Sălile de PĂCĂNELOR vor fi DESCHISE. Dar vor avea REGULI NOI

Coronavirusul schimbă regulile și în cazinouri și în casele de pariuri sportive. Consilierul guvernamental în domeniu estimează redeschiderea industriei jocurilor de noroc pe 15...

PRECIZĂRI. Ce se întâmplă după 1 IUNIE? Vom mai avea sau nu NEVOIE de DECLARAȚIE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care...

Căutat de autoritățile italiene, reținut la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat reprezentanților IPJ Satu Mare un cetățean român, căutat de...

Autoturism furat din Belgia, descoperit la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea – judeţul Satu Mare au descoperit și indisponibilizat un autoturism căutat de autoritățile belgiene. Ieri...

FOTO INCREDIBIL. NESIMȚIREA ANULUI. Cum poți parca în acest hal?

Am văzut de-a lungul timpului extrem de multe parcări nesimțite, dar ceea ce se vede în această imagine parcă le întrece pe toate. Această...