More


  ALERTĂ. Furtună, ploi și GRINDINĂ în județ. Care sunt cele mai dificile ORE

  =


  Meteorologii au instituit un cod galben de vreme rea pentru o bună parte din țară printre care și județul Satu Mare.
  Astfel, astăzi, între orele 10.00 și 22.00, vor fi vizate următoarele fenomene: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, grindină.

  ”În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp”, se arată în informarea Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie.

  Pentru județul Satu Mare, pericolul mare va fi după amiază. În prezent, sunt precipitații sub formă de ploaie doar în sudul județului, zona Tășnad-Supur fiind ele mai afectate.

  În jurul orei 12.30, tot aceeași zonă va fi supusă unei furtuni destul de însemnate ceea ce ar putea determina și căderi de grindină.

  Norii de ploaie vor continuă să urce pe teritoriul județului nostru, astfel că în jurul orei 13.30 vor ajunge la Ardud însoțiți, foarte probabil, și de ploi însemnate.

  După amiază, însă, în jurul orei 17.00, întreaga zonă de sud a județului Satu Mare, până la Carei, Satu Mare, incluzând Ardud, Acâș, Supur, Tășnad, Craidorolț, Terebești, dar și Hodod sau Bogdand, va fi acoperită de nori de ploaie ce vor fi însoțiți de precipitații și, posibil, căderi de grindină de mici dimensiuni.

  De asemenea, norii vor ”invada” și Țara Oașului, iar până seara, pe tot cuprinsul județului Satu Mare va ploua cu vânt și descărcări electrice.

  După o ușoară acalmie peste noapte, furtuna, tunetele și ploile se vor lua spre dimineață.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img